Billige og lekre

LG har lansert K10 og K7, to pene, men billige smartmobiler.

PEN: LG K10 blir en rimelig modell med en lav pris. Den får en skjerm på 5,3 tommer med 720 x 1280 pikslers oppløsning og et kamera med 13 megapikslers oppløsning.
PEN: LG K10 blir en rimelig modell med en lav pris. Den får en skjerm på 5,3 tommer med 720 x 1280 pikslers oppløsning og et kamera med 13 megapikslers oppløsning. Foto: LG
Publisert Oppdatert
SELFIE: LG K-serien får en egen selfie-funksjon hvor du kan ta bilde bare ved å åpne og knyte hånden.
SELFIE: LG K-serien får en egen selfie-funksjon hvor du kan ta bilde bare ved å åpne og knyte hånden. Foto: LG

Elektronikkmessen CES er i full gang i Las Veas. Selv om publikum ikke slipper til før i morgen kappes selskapene allerede om å lansere nye produkter.

Blant dem er LG som avduket to nye mobiltelefoner. K10 og K7 som selskapet har kalt modellene skal være en kombinasjon av rimelig pris og godt design. LG har kalt designuttrykket Glossy Pebble, hvilket skal innebære et moderne og kurvet utseende. Like lekre som for eksempel Samsung Galaxy S6 Edge eller iPhone 6S er de neppe.

Beskjedne spesifikasjoner

Vi synes likevel det er mer interessant hva LG har puttet inn i mobilene, noe som kanskje ikke er like spennende. K10 har en skjerm på 5,3 tommer med 720p-oppløsning og 13 megapiksel kamera.

Spesifikasjonene ser ut til å kunne endre seg etter hvor den blir lansert, men prosessoren vil enten bli firekjerner på 1,2 eller 1,3 GHz, eller åtte kjerner på 1,14 GHz. Internminnet blir på 16 eller 8 GB, og den vil få 2 GB, 1,5 GB eller 1 GB RAM. Hvilken versjon som eventuelt kommer hit til lands må vi bare vente og se.

LG lover at kameraet skal være blant de beste i denne klassen, noe vi godt kan forestiller oss med tanke på at selskapets toppmodell  LG G4 har et av de beste mobilkameraene vi har prøvd noen gang.

Enda enklere

K7 ser ut til å bli en enda enklere variant med 5 tommer skjerm med en oppløsning på 854 x 480 piksler. Denne ser ut til å bli laget i to versjoner med enten 16 eller 8 GB internlagring og 1,5 Gb eller 1 GB RAM. Kameraoppløsningen kommer enten i 8 eller 5 megapiksler.

Mobiltelefonen kommer med Android 5.1 installert. Om disse vil bli oppgradert til Android 6 vet vi ikke. Heller ikke pris og tilgjengelighet har LG sagt noe om, men kan hende kommer det mer informasjon i løpet av messen som skal være helt til lørdag 9. januar.

ANDROID: Begge K-telefonen fra Android kjører Android 5.1.
ANDROID: Begge K-telefonen fra Android kjører Android 5.1. Foto: LG

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning