iZound Headrest Holder

Fredsmegleren

Smart og enkel løsning for å feste nettbrettet i baksetet.

ALLE FÅR SE: Stort sett kan skjermen vris slik at en, to eller tre i baksetet får utbytte av det som vises på skjermen.

ALLE FÅR SE: Stort sett kan skjermen vris slik at en, to eller tre i baksetet får utbytte av det som vises på skjermen. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Smart og enkel løsning

+ Alle i baksetet kan bruke et nettbrett

+ Støtter alle typer nettbrett

- Intern fjær bråker på ujevn vei

LÅS: På hver side låses stangen slik at den ikke lenger blir fleksibel. Dette skal også gjøre at den sitter bedre fast.

LÅS: På hver side låses stangen slik at den ikke lenger blir fleksibel. Dette skal også gjøre at den sitter bedre fast. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

iZound Headrest Holder fra Teknikmagasinet er en aldri så liten fredsmegler i bilen.

Denne nettbrett-holderen plasseres nemlig mellom forsetene og gjør at en, to eller tre passasjerer i baksetet kan se rimelig bra.

Løsningen krever ikke at forsetene står helt parallelt, side om side, men tåler en viss skjevhet. Selve holderen kan vris sidelengs så en viss forskjell i forsetenes posisjon kan utjevnes.

Selve holderen består av en dobbel teleskopstang med en krok i hver ende. Disse dras ut og festes på nakkestøttepinnen som er nærmest midtkonsollen på hver side. Deretter låses teleskopstangen fast med en klikklås på hver side - og stangen sitter rimelig greit fast.

Etter at stangen er festet bør man ikke justere på forsetene uten først å løsne de to låseknappene.

Selve holderen består av en kraftig innretning som du setter fra hjørne til hjørne (diagonalt) på nettbrettet ditt. Dette er en universalløsning og skal takle de fleste nettbrett fra 9 til 11 tommer, som iPad og Galaxy Tab for nå nevne markedslederne.

Løsningen med midtplassering har også en liten fordel rent trafikksikkerhetsmessig ved at sidepassasjeren bak ikke så lett vil kunne skade seg ved en kraftig oppbremsing ved at ikke noe er plassert rett foran ansiktet. Midtpassasjeren er litt mer utsatt, men med riktig sikring i bil bør det likevel ikke være noe problem.

Løsningen er superenkel å montere og alt er oppe på under ett minutt når du har montert stangen en gang eller to.

Har du svært kraftige nakkestøttepinner (over 14 mm) vil løsningen ikke sitte godt nok. Avstanden mellom nakkestøttene må være fra 50-66 cm, noe som gjør at løsningen vil fungere i både små og store biler. Nettbrettet kan snurres 360 grader og vris sidelengs ganske kraftig.

Eneste ulempe vi har oppdaget på våre drøyt 200 mil med denne montert mellom forsetene, er at fjæren inne i teleskopstangen slår mot metallet når du kjører på svært ujevn vei. Det lager en litt skarp lyd, men så lenge du ikke bare kjører på humpete grusveier er ikke dette noe stort problem.

Dette er en smart løsning for alle som har et nettbrett til bruk i baksetet. Løsningen er enkel å bruke på flere biler og lett å montere inn og ut og du kan bruke den på flere typer nettbrett. Super problemløser i baksetet. Husk å utstyre baksetesjefene med hver sin hodetelefon og husk å kjøpe en splitter hvor du kan koble to eller flere hodetelefoner mot samme nettbrett.

Da går noen timer i bil som en lek - både for store og små. Da gjenstår det bare å fylle iPad-en med film og annen underholdning.

Testen er hentet fra HjemmePC nr. 6. Der kan du lese vår test av seks andre løsninger for iPad/nettbrett i bil. Bladet er nå kun i salg digitalt via App Store og Google Play. Er du abonnent får du den digitale utgaven av HjemmePC uten ekstra kostnad.

Enheten vi har testet har artikkelnummer 651126 hos Teknikmagasinet.

Les også:

Denne mobilholderen sitter fast på alle underlag

TEST: Kraftig bærbar PC med Intels nyeste Haswell-plattform

9 nyttige dingser om du har iPad mini

10 nyttige iPhone-tips

SITTER GODT: Vi har kjørt over 200 mil med denne i baksetet og den sitter godt fast på alle underlag.

SITTER GODT: Vi har kjørt over 200 mil med denne i baksetet og den sitter godt fast på alle underlag. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

UNIVERSAL: Festet til iZound Headrest Holder passer alle nettbrett fra 9-11 tommer.

UNIVERSAL: Festet til iZound Headrest Holder passer alle nettbrett fra 9-11 tommer. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

MÅ FESTES: Det eneste som kan være litt vanskelig er å få skrudd fast kulehodet slik at skjermen sitter helt fast.

MÅ FESTES: Det eneste som kan være litt vanskelig er å få skrudd fast kulehodet slik at skjermen sitter helt fast. Foto: iZound Headrest Holder

KROK: En krok festes til et nakkestøttefeste på hver side. Har du veldig tykke stenger eller en variant der nakkestøtten henger helt fast på setet er dette ikke løsningen for deg.

KROK: En krok festes til et nakkestøttefeste på hver side. Har du veldig tykke stenger eller en variant der nakkestøtten henger helt fast på setet er dette ikke løsningen for deg. Foto: iZound Headrest Holder

Spesifikasjoner

Produsent Teknikmagasinet
Pris 269,90

Konklusjon

Vår karakter

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning