Verdenspremiere på Elkjøp Megastore i Lørenskog

Se hva Apple lanserer først i Norge

I dag er det premiere for et helt nytt butikkonsept for Apple. Verdenspremieren skjer på Elkjøp Megastore på Lørenskog utenfor Oslo.

LOGO: Apple legger verdenspremieren av sitt nye butikkonsept til Elkjøp Megastore på Lørenskog utenfor Oslo.
LOGO: Apple legger verdenspremieren av sitt nye butikkonsept til Elkjøp Megastore på Lørenskog utenfor Oslo.
Publisert Oppdatert
BYGGESETT: På Elkjøp Megastore i Lørenskog startet byggingen av den nye Apple-butikken i går. I dag er det åpning og verdenspremiere.
BYGGESETT: På Elkjøp Megastore i Lørenskog startet byggingen av den nye Apple-butikken i går. I dag er det åpning og verdenspremiere. Foto: Elkjøp

Apples egne butikker i store byer som New York, London og Paris er blitt turistattraksjoner på linje med Big Ben og Eiffeltårnet.

Litt mindre kjent er Apples såkalte Shop-in-Shop-løsninger - eller butikk-i-butikken om du vil. Her får Apple egne arealer i store elektronikkbutikker der kundene skal gis en eksklusiv Apple-følelse. Både Samsung og Microsoft har tilsvarende løsninger.

Først i verden

Og i dag er det faktisk verdenspremiere for et helt nytt Shop-in-Shop-konsept fra Apple på Elkjøp Megastore på Lørenskog utenfor Oslo.

- Vi i Elkjøp er veldig stolte av å være de første i verden som får vise fram Apples nye butikkonsept, og dette er selvsagt utrolig artig for oss. Apples produkter er veldig populære hos våre kunder og ser man på nettbrett, der iPad er bestselgeren, har salget eksplodert de siste årene. Vi ser nå fram til å vise våre kunder Apple-produkter på en ny og enda mer spennende måte, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Andreas Niss.

Det nye butikkonseptet skal nå ligne mer Apples egne forretninger.

Blant annet skal den nye butikkløsningen fra Apple fremstå som lysere og åpnere enn den tidligere løsningen og man skal også vie mer plass til iPad og Apple TV enn tidligere.

Spesialister fra Apple

Ifølge Øystein Andre Schmidt i Elkjøp stiller Apple med sine egne spesialister og folk som skrur opp den nye Apple-butikken. Det er også ansatte fra Apple som vil betjene kundene butikk-i-butikken hos Elkjøp.

- Det er vår butikk og våre lokaler, men Apple har sine egne ansatte i Shop-in-shop-løsningen, sier Schmidt. Han sier at Elkjøp på Lørenskog i Norge er først ute og at Apple nå skal fortsette å bygge denne typen butikkløsninger over hele verden.

Først også i 2008

Helt tilfeldig er det ikke at Elkjøp Megastore på Lørenskog er først ute med den nye løsningen. Det var også samme butikk som var først til å teste ut dette konseptet for Apple i 2008. Nå er de altså først igjen.

- Jeg syns det er helt rått at vi får være så tidlig ute med dette og ble kjempekry da jeg fikk høre at vi er først i verden med det nye konseptet. Den nye Shop-in-Shop-løsningen kommer til å bli enda bedre for kundene våre, som nå får boltre seg i en ny, frisk og utvidet Apple-avdeling, sier varehussjef ved Elkjøps Megastore på Lørenskog, Kristian Pedersen.

Apple har i dag totalt 15 Shop-in-Shop hos Elkjøp-konsernet i Norge, deriblant verdens nordligste som ligger i Tromsø.

Les også:

Tipsene som kan gjøre deg venn med WIndows 8

Disse hurtigtastene bør du kunne i Windows 8

Slik kan du lage din egen av-knapp i Windows 8

Snedig Windows 8 PC fra Sony

BUTIKK-I-BUTIKKEN: Apple sender utstyr og egne spesialister når nye shop-in-shop skal bygges.
BUTIKK-I-BUTIKKEN: Apple sender utstyr og egne spesialister når nye shop-in-shop skal bygges. Foto: Elkjøp
VERDENS FØRSTE: Elkjøp Megastore på Lørenskog få åpne den første shop-in-shop-løsningen til Apple.
VERDENS FØRSTE: Elkjøp Megastore på Lørenskog få åpne den første shop-in-shop-løsningen til Apple. Foto: Elkjøp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning