Windows 8 (og Windows 8.1) er kommet for å bli en stund. Kjøper du en ny PC i dag, får du Windows 8 eller nyoppgraderte Windows 8.1 med på kjøpet.

Basert på vår egen erfaring og tilbakemeldinger vi får nesten daglig fra våre lesere, tyder på at Windows 8 har en bratt læringskurve.

Startskjermen med sine apper er uvant på en PC og mangelen av en logisk startknapp og startmeny gjør at mange har slitt med å finne en effektiv arbeidsflyt.

Microsoft har gjort noen tilpasninger i Windows 8.1, som nylig er lansert. Blant annet er startknappen tilbake. Men den går ikke til en startmeny, men til startskjermen. Har du Windows 8 på din PC, kan du oppdatere til Windows 8.1 gratis. Oppdateringen finner du i Windows Store.

Ser man litt bak skallet til Windows 8, så er det fortsatt mye som er likt med Windows 7. Det viktigste er at man må se på startskjermen (der appene/programmene er samlet) som en startmeny.

Windows 8.1 inneholder mange små og store forbedringer, men den aller viktigste er at søkefunksjonen er blitt mye bedre. Den nye søkefunksjonen gjør det faktisk raskere og enklere å søke frem og starte et program enn på noen andre Windows versjoner til nå.

Prøv ett eller flere av tipsene våre i denne saken - og vi tror du kommer til å få et litt mer positivt bilde av Windows 8.

Klikk på tipsene under eller bruk navigasjonspilene over for å navigere i denne saken.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!