Microsoft Surface Pro 4

- Nettbrettet som kan erstatte din bærbare PC

- Vi skal gjøre Surface Pro 4 til det mest produktive produktet på planeten.

NY PRO: Panos Panay er ny sjef for blant annet Surface-produktene i Microsoft. Her viser han frem den splitter nye Microsoft Surface Pro 4.
NY PRO: Panos Panay er ny sjef for blant annet Surface-produktene i Microsoft. Her viser han frem den splitter nye Microsoft Surface Pro 4. Foto: Microsoft
Publisert Oppdatert

- Vi skal gjøre Surface Pro 4 til det mest produktive produktet på planeten, uttalte den nye Surface-sjefen Panos Panay, da han i går lanserte den senste versjonen av Microsoft Surface Pro og Microsofts første PC; Microsoft Surface Book.

Han påstod også at Surface Pro 4 visker ut skillet mellom nettbrett og PC.

- 98 prosent av dem som bruker Surface Pro 3 anbefaler den til sine venner. Hva gjør du når du har et produkt som 98 prosent liker og bruker det? Spør den nye sjefen for Surface i Microsoft, Panos Panay. Han presenterte i går flere store nyheter fra Microsoft, blant annet flere nye Lumia-mobiler og Microsofts første PC; Surface Book.

Svaret på spørsmålene over svarte Panay på selv: Vi gjenoppfinner kategorien igjen.

Les også: Test av Surface Pro

NYTT TYPE COVER: Med Surface Pro 4 kommer det også et nytt Type Cover - tastaturdeksel.
NYTT TYPE COVER: Med Surface Pro 4 kommer det også et nytt Type Cover - tastaturdeksel. Foto: Microsoft

Surface Pro 4

Det Microsoft har «gjenoppfunnet» er Surface Pro 4, som etterfølger Surface Pro 3. Microsoft hadde en tøff start med Surface-produktene, men mistet heldigvis aldri troen på at de kunne lage et produkt som kunne fungere som både en PC og som et nettbrett. Forgjengeren til Surface Pro 4, Surface Pro 3, fikk terningkast 5 da vi testet den i fjor og ifølge Microsoft selv har denne enheten solgt godt.

Spesifikasjoner: Microsoft Surface Pro 4

 • Operativsystem: Windows 10 Pro
 • Skjerm: 12,3 tommer
 • Oppløsning: 2736 x 1824, 267 PPI
 • Prosessor: Intel 6. gen. M3, i5 eller i7
 • Minne: 4, 8 eller 16 GB RAM
 • Lagringsplass: 128, 256 eller 512 GB SSD
 • Kamera 1: 5 MP
 • Kamera 2: 8 MP
 • Porter: USB 3.0, mini Display-port
 • Størrelse: 292,1 x 201,42 x 8,45 mm
 • Vekt: 766/786

Større skjerm – like stor

Likheten mellom Surface Pro 3 og Surface Pro 4 er stor, men Microsoft har gjort flere små, men viktige, endringer.

Surface Pro 4 får blant annet en større skjerm – uten at selve enheten vokser. Skjermen på Surface Pro 4 har vokst 0,3 tommer fra 12 til 12,3 tommer. Microsoft har klart dette ved å gjøre rammen rundt skjermen smalere.

Surface Pro 4 kommer også med et helt nytt Type-tastatur. Det får nå fingeravtrykksleser og det skal være ende tynnere, stivere og bedre å skrive på enn Type-tastaturet som ble lansert sammen med Surface Pro 3. Det nye Type-tastaturet vil også kunne brukes sammen med Surface Pro 3.

Styreflaten på det nye tastaturet med navnet Microsoft Surface Pro 4 Type Cover har også vokst med 40 prosent og får fem touchpunkter. Det siste er gjort for at man skal kunne utnytte alle touchfunksjoner som finnes i Windows 10.

Panay lover at det nye Type-tastaturet gir det «laptop-følelse» når du bruker det.

Kraftigere

På innsiden har Microsoft puttet inn siste generasjon prosessorer fra Intel og det Microsoft kaller for et «hybrid liquid»-kjølesystem. Ifølge presentasjonen fra Microsoft er Surface Pro 4 30 prosent raskere enn Surface Pro 3 og 50 prosent raskere enn MacBook Air.

PixelSense

Skjermen er også utstyrt med noe Microsoft kaller PixelSense. Dette skal ifølge Panay gjør at skjermen blir bedre å bruke når du styrer den med fingrene og når du bruker den digitale penne for å skrive. Stylus-pennen som følger med Surface Pro 4 er også blitt ny. Den har fått 1024 trykkpunkter og en tupp som kan byttes ut og et «digitalt viskelær» på enden.

SURFACE PRO 4: Microsoft Surface Pro 4 ble lansert 7. oktober 2015.
SURFACE PRO 4: Microsoft Surface Pro 4 ble lansert 7. oktober 2015. Foto: Microsoft

Surface Pro 4: Priser og tilgjengelighet

Prisen på Surface Pro 4 starter på 9.790 kroner for en i3-versjon med 4 GB minne og 128 GB SSD. Skal du ha i7-versjonen med 8 GB minne og 256 GB SSD, så må du regne med å måtte ut med over 17.000 kroner (1599 dollar). Nettbrettet kan forhåndsbestilles nå og de første leveringene skjer i løpet av oktober. Hvorvidt levering til Norge også vil skje i oktober, vites ikke.

NY PRO: Panos Panay er ny sjef for blant annet Surface-produktene i Microsoft. Her viser han frem den splitter nye Microsoft Surface Pro 4.
NY PRO: Panos Panay er ny sjef for blant annet Surface-produktene i Microsoft. Her viser han frem den splitter nye Microsoft Surface Pro 4. Foto: Microsoft

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning