Microsoft Surface Book

Se! Microsoft har laget en PC

Surface Book er den første PC-en Microsoft har laget.

KRAFTIG: Den nye sjefen for Surface i Microsoft, Panos Panay, viste i går frem det som er den aller første PC-en laget i regi av Microsoft. Microsoft Surface Book kommer i salg senere i år.
KRAFTIG: Den nye sjefen for Surface i Microsoft, Panos Panay, viste i går frem det som er den aller første PC-en laget i regi av Microsoft. Microsoft Surface Book kommer i salg senere i år. Foto: Microsoft
Publisert Oppdatert

Microsoft går direkte i strupen på Apple og deres MacBook Pro når de lanserer det Microsoft selv kaller for den ultimate laptop; Surface Book.

Surface Book er den aller første PC-en laget av Microsoft.

Tynnest og lettest

– Dette er den tynneste, letteste og kraftigste PC-en noensinne laget, sa den nye sjefen for Surface- og Lumia-produktene til Microsoft, Panos Panay, på Microsofts store lansering i går kveld.

Surface Book er en bærbar PC med 13,5 tommers skjerm, som for øvrig er avtagbar. Microsoft har også puttet inn det som skal være den aller beste skjermen på markedet med en pikseltetthet på 267 piksel per tommer. Ifølge Panos Panay skal skjermen være dekket av det samme tynne Gorilla Glass 4 som man også finner på nye Microsoft Surface 4. Ifølge Panos Panay er dette en medvirkende årsak til at Microsoft har klart å lage Surface Book så tynn. I spesifikasjonene står det at Surface Book har en tykkelse fra 13 til 22,8 mm. Vi antar det er målt uten og med tastatur.

AVTAGBAR SKJERM: Skjermen på Surface Book kan tas av og du kan bruke den sammen med en digital penn.
AVTAGBAR SKJERM: Skjermen på Surface Book kan tas av og du kan bruke den sammen med en digital penn. Foto: Microsoft

Stille tastatur

Panay skrøt også uhemmet av tastaturet på Surface Book. Han lover nemlig en skriveopplevelse som er «best-i-klassen».

Spesifikasjoner: Microsoft Surface Book

 • Operativsystem: Windows 10 Pro
 • Skjerm: 13,5 tommer
 • Oppløsning: 3000 x 2000 punkter
 • Prosessor: 6. generasjon Intel Core i5 eller Core i7
 • RAM: 8 eller 16 GB RAM
 • Lagring: 128 GB til 1 TB SSD
 • WiFi: 802.11 ac/a/b/g/n
 • Bluetooth: v. 4
 • Kamera 1: 8 MP
 • Kamera 2: 5 MP
 • Batterilevetid: 12 timer
 • Størrelse: 312,3 x 232,1 x 13-22,8 mm
 • Vekt: 1,5 kilo

PC-en får også en stor styreplate med en 5-punkts touchfunksjon.

Panos Panay sier at de har pushet ytelsene ut over det man bør forvente av en super bærbar PC.

– Selv om dette ikke er en maskin for gamere, så kan du spiller på den som du aldri har spilt på en laptop tidligere, sier Panay.

12 timers batterilevetid

Han lover også at du får 12 timers batterilevetid – uten å måtte kompromisse på ytelsen. Panay sier at Microsoft Surface Book er dobbel så rask som en MacBook Pro.

Surface Book kjører selvsagt Windows 10 og kan forhåndsbestilles nå. Prisen starter på 1499 dollar og de første leveransene starter 26. oktober. På Microsofts amerikanske nettsider koster en Surface Book med 512 GB harddisk og 16 GB internminne 2699 dollar. Det betyr at vi snakker om en pris i kroner fra rundt 14.000 til 25.000 kroner.

Vi kommer selvsagt tilbake med en grundig test av Microsoft Surface Book i løpet av høsten.

BRETTES: Skjermen på Microsoft Surface Book kan brettes helt rundt basen. Skjermen kan også tas av og du kan skrive på den med en digital penn.
BRETTES: Skjermen på Microsoft Surface Book kan brettes helt rundt basen. Skjermen kan også tas av og du kan skrive på den med en digital penn. Foto: Microsoft

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning