Multicom Xishan WA51S (WA51SFQ-CFB1)

Etterlengtet bling fra Multicom

Bærbare datamaskiner kommer ofte i kjedelige, mørke farger. Da er det stas at Multicom Xishan WA51S er en perlehvit lekkerbisken.

ORIGINAL: Perlehvit er en original farge som passer godt for dem som vil ha noe annet enn den gemene hop. Vekten ligger rett over to kilo og bildene bekrefter at dette er en temmelig slank kreasjon.
ORIGINAL: Perlehvit er en original farge som passer godt for dem som vil ha noe annet enn den gemene hop. Vekten ligger rett over to kilo og bildene bekrefter at dette er en temmelig slank kreasjon. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Slank

+ Lett

+ Kjølig

+ Matt skjerm

+ God skjermytelse

- Tilkoblinger plassert langt fremme

- Ikke veldig stabil base

Multicom er på banen med en slank kreasjon på litt over to kilo, som absolutt skiller seg ut fra massene med perlehvite flater rund baut.

Perlehvitt går forresten mot blått, og da får noen sikkert assosiasjoner til det glade 80-tallet. Men selv om fargen er litt retro, er designen topp moderne.

Den er temmelig slank, stilren og har et utseende som en Ultrabook. For dem som vil skille seg ut, bør denne være midt i blinken.

Basen er ikke blant de mest stabile vi har hatt hendene på, og den har enkelte myke områder også. Skjermlokket er lett å bøye, men vi klarte ikke å provoser fram gjennomslag på skjermen.

Byggekvaliteten kjennes bra og duger godt til hjemmebruk, men skal man bruke den mye utenfor hjemmets fire vegger, kan det være lurt å ha den i en bære-

veske.

BØRSTET: Lokket er i plast, men ser ut som børstet aluminium. Det er litt vinglete, men det beskytter panelet godt.
BØRSTET: Lokket er i plast, men ser ut som børstet aluminium. Det er litt vinglete, men det beskytter panelet godt. Foto: Andreas Jahren, HjemmePC

Topp skjerm

Spesifikasjoner: Multicom Xishan WA51S (WA51SFQ-CFB1)

 • Prosessor: Intel Core i5-4210M
 • Grafikk: Intel HD Graphics 4600
 • Grafikk: Nvidia GT840M
 • RAM: 8 GB
 • Lagring: 240 GB, SSD
 • Skjerm: 15,6 tommer, IPS, matt
 • Oppløsning: 1920 x 1080 piksler
 • Trådløst: 802.11 ac, Bluetooth
 • Ethernet: 1000 Mbp/s
 • Kamera: 1 megapiksel
 • OS: Windows 8.1
 • Vekt: 2,25 kg

Skjermen er en HD-oppløst 15-tommer, med et meget bra IPS-panel. Panelet gjengir farger godt, sort er nettopp sort og kontrasten ser ut til å være helt i toppen. Innsynsvinklene er også som vanlig glimrende på denne paneltypen. Lysstyrken er ikke helt i toppsjiktet, men siden fronten er matt skal det mye til før reflekser i skjermen blir et problem.

Lyden fra de innbygde høyttalerne er middels på alle måter, og det betyr at de duger greit til det meste, har godt lydtrykk, men mangler bass på linje med omtrent alle andre i klassen.

Innmaten er middels kraftig, med en Core i5 fra Intel og GT840M-grafikk fra Nvidia. Dette er et godt kompromiss for den som ikke krever topp ytelse i spill, og man må i mange tilfeller ned i kvalitet for å få spilt i skjermens naturlige oppløsning, eller man kan fire på oppløsningen. Prosessoren er meget god til vanlig hjemmebruk, og 8 GB minne og en kjapp brikkedisk gir glimrende respons og ytelse, selv med flere programmer oppe. 240 GB lagring er kanskje litt snaut, men det er ledig plass til en ekstra 7 mm disk.

Kjølingen fungerer godt, for selv under stresstesting blir Xishan bare litt mer enn lunken. Man hører viften godt, men det er et jevnt sus som er ganske enkelt å overse. Under spilling er viftelyden ikke like merkbar, og den blir fortsatt bare litt mer enn lunken. Ved lett bruk er den så godt som lydløs det meste av tiden.

Langt fram

Tilkoblingene er plassert langt fremme på hver side av håndleddsstøtten, der tilkoblede kabler lett kommer i veien for det man måtte holde på med. Nok om det, for utvalget er godt med tre USB3-porter, der en også har eSATA. En UBS2-port er på plass, sammen med HDMI, VGA, kablet nettverk og trådløst AC-nett.

Tastaturet har flis-taster som er helt flate, og skrivekomforten er ikke så verst. Tastevandringen er litt kort og det er litt lite motstand. Men man kjenner godt når trykkpunktet er passert, så de fleste vil nok venne seg til dette. Pekeplaten har tastene som en del av platen, og det fungerer greit. Selve platen veldig glatt, og den er meget presis og god på alle måte. Tasturet lager lavmælte klikkelyder, mens pekeplateknappene har et mer gjennomtrengende klikk.

Konklusjon

Xishan WA51S er et godt kompromiss for den jevne hjemmebruker som vil ha en 15-tommer, der vekt og størrelse har litt å si. Ytelsen duger til det meste av hjemmeoppgaver, også for den som spiller litt, samtidig som skjermen er meget god, også under varierende lysforhold.

Les også:

Lumia 930 - Nokias beste til nå

Test: Microsoft Surface Pro 3

Slik er iPhone 6

Testresultater for Multicom Xishan WA51S (WA51SFQ-CFB1).
Testresultater for Multicom Xishan WA51S (WA51SFQ-CFB1). Foto: HjemmePC

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning