Kommentar

Valentinsdagen: – Veldig mange føler på et press om å gi mest og gi dyrt

Et slag for den «kjedelige» valentinsdagen!

Anja Johansen og kjæresten Lavrans Solli har bestemt seg for at det blir hjemmelaget middag og film i sengen på valentinsdagen.
Anja Johansen og kjæresten Lavrans Solli har bestemt seg for at det blir hjemmelaget middag og film i sengen på valentinsdagen. Foto: Privat
Sist oppdatert

Kommentaren er skrevet av Anja H. Johansen og ble opprinnelig publisert på bloggen hennes.

Jeg tipper det er ganske mange gutter som er klar over at det er valentinsdag på fredag – nettopp fordi kjæresten har preppet ham full med både ønsker og forventninger.

Men hvor går grensen? Er det nødvendig å fylle rommet med roser? Eller holder det med hjemmelaget burger og film i sengen?

Jeg får litt vondt av denne dagen, selv om det er en dag som kun skal være fylt med kjærlighet, takknemlighet og omsorg for den og de man elsker.

En dag som kanskje burde blitt dempet litt?

Jeg vet ikke, men det jeg vet, er at veldig mange føler på et press om å gi mest, gi dyrt, og vise at man kan gi til den man elsker.

Det florerer flotte og fine bilder på Instagram med #valentine-bilder som viser senger fylt med roser, gaveposer på eksklusive merker, og en overdådig stemning som veldig få kjenner til.

Hva skjedde med en digg middag hjemme og godis i sengen mens man ser på en serie? Har vi blitt for fine? Er det flaut å si at «nei, vi blir hjemme med film og burger i dag, vi»?

Les også: Tør du si «jeg elsker deg» uten å høre det tilbake?

Det er nesten sånn at valentinsdagen har blitt den nye dagen med kjøpepress og ikke minst «imponerings-press». Hva er det typen finner på? Hva kjøper han? Er det Instagram-vennlig nok til at man kan legge det ut?

Anja Johansen og kjæresten Lavrans Solli.
Anja Johansen og kjæresten Lavrans Solli. Foto: Privat

Jeg husker selv for tre år siden at jeg ble sur fordi jeg ikke fikk blomster. Kanskje mange ser på det som en selvfølge at blomster er noe man får, og det tror jeg nok, men ikke alltid. Det kan jeg skrive under på.

Jeg hadde nemlig sagt til Lavrans at jeg ikke ønsket meg noe, og det tok han som god fisk. Men så er jo jeg jente, og selv om jeg kanskje mente det litt, så hadde jeg et liiiiite ønske om at han likevel hadde kjøpt noen kvister til meg (siden jeg hadde kjøpt 50 roser til han som ble sendt til jobben hans) – haha.

Les også: Derfor bør du reise på kjærestetur

Etter den episoden ble vi enige om at vi ikke skulle forvente noe og at vi begge holdt oss til en chill middag og en film. Hvem trenger noe mer?

Man trenger kjærlighet og omsorg hver dag. Ikke én dag i året!

Kjøp heller en oppmerksomhet en helt vanlig onsdag. Inviter ut på middag midt i uken, eller gjør noe hyggelig alle andre dager.

I år blir det hjemmelaget middag, sjokolade og film i sengen <3

Anja

Denne saken ble første gang publisert 12/02 2020, og sist oppdatert 21/02 2020.

Les også