Rask å lage

Saftig mokkakake

Fem spiseskjeer kaffe er alt som skal til for å lage en sjokoladekake som overrasker!

SMAKSRIK: Kaffe setter en ekstra spiss på denne langpannekaken.
SMAKSRIK: Kaffe setter en ekstra spiss på denne langpannekaken. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
14 FRISTELSER: Få flere deilige oppskrifter på langpannekaker i Hjemmet uke 4, som denne smakfulle kaken med kokos og bringebær.
14 FRISTELSER: Få flere deilige oppskrifter på langpannekaker i Hjemmet uke 4, som denne smakfulle kaken med kokos og bringebær. Foto: Svein Brimi

(Langpanne 25 x 35 cm)

225 g sukker

4 egg

225 g smør

3 ss kaffe

2 ss vann

1 dl melk

225 g hvetemel

2 ts bakepulver

1 ss kakaopulver

GLASUR:

75 g smør (eller margarin), smeltet

300 g melis

2 ts vaniljesukker

1 ss kakaopulver

5 ss sterk kaffe

Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.

Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.

Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.

Hell røren over i en langpanne med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 30 min. Avkjøl kaken i formen på rist.

Glasur: Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaken når den er avkjølt. Pynt med det du ønsker. Del i biter og server.

 

Les også:

Uimotståelig konfektkake

Saftige sveler

Fargerik og frisk ostekake

 

HJEMMET - best på mat!

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2017, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også