Oppskrift: Sjokolade- og sitronpai

Forfriskende søtsak

Denne sjokoladepaien med et forfriskende sitronlokk smaker himmelsk!

Frisk sjokolade- og sitronpai passer både som dessert og til kaffekosen. Litt pisket krem kan være et godt følge til denne paien.
Frisk sjokolade- og sitronpai passer både som dessert og til kaffekosen. Litt pisket krem kan være et godt følge til denne paien. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

100 g hvetemel

25 g kakao

75 g smør, romtemperert

25 mandler

50 g sukker

1 egg

FYLL:

4 egg

1 eggeplomme

200 g sukker

1½ dl fløte

2–3 sitroner, saft og skall

lime til pynt

 

Ha mel, kakao, smør, malte eller finhakkede mandler, sukker og egg i en food processor og kjør til alt har samlet seg til en deig.

Klem deigen ut i en paiform, 22 cm i diameter. Bruk gjerne litt mel på fingrene hvis deigen er litt bløt. Sett kjølig i ca. 30 min.

Prikk deigen med en gaffel og stek den midt i ovnen ved 200° i ca. 12–15 minutter. Avkjøl bunnen litt og sett temperaturen i ovnen ned til 180°.

Pisk sammen hele egg, eggeplomme og sukker. Tilsett fløte, sitronsaft og skall og visp til alt er blandet.

Hell fyllet forsiktig i paibunnen og stek midt i ovnen i ca. 30 min.

Server paien lun og pynt med limeskiver og kanskje med et melisdryss over.

Les også:

Sjokoladedrøm med friske bær

Multekake med marengslokk

Sitronkake

Hjemmet-lesernes beste festkake

Slik lykkes du med den beste paien - oppskrift på sjokoladepai

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 16/03 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også