Verdensrekord

Verdens raskeste sofa

Har en toppfart på over 160 km/t. Se video!

RASK: Det er ingen tvil om den er rask. Kollisjonssikkerheten er det nok litt verre med.
RASK: Det er ingen tvil om den er rask. Kollisjonssikkerheten er det nok litt verre med. Foto: SKJERMDUMP: YouTube
Publisert Oppdatert

Det er australske Evolution Motorsport som har bygget den ville sofaen.

Den er utstyrt med 1400-kubikks motorsykkelmotor fra en Suzuki GSX, og har også et spesialdesignet bord foran seg.

Målt til 163,12 km/t

Det finnes mange eksempler på folk som har bygget sofaer med motor, men de aller fleste har vært rimelig trege. Det kan ikke sies om denne.

Den offisielle fartsrekorden lyder på 163,12 km/t. Det er en god del fortere enn den gamle rekorden, som var på 148 km/t. Den ble i sin tid satt av briten Marek Turowski.

Rekorden ble satt på Camden Airport like utenfor Sydney, og ifølge prosjektets tekniske leder, Paul McKinnon, var den største utfordringen å få sofa- og bordkombinasjonen til å være noenlunde aerodynamisk i høy fart.

For litt ekstra realisme er bordet utstyrt med både kaffekopp og fruktskål. Får man montert en TV også, så trenger man strengt tatt aldri å reise seg opp igjen.

Sjekk ut videoen under:

</p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/motor/bil/article705516.ece">Gale amerikanere kjører billøp med biler til 3000 kroner</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/motor/bil/biltester/article704036.ece">Vi tester Audi A6 mot BMW 5-serie</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/motor/bil/article701348.ece">Her er appen som parkerer bilen for deg</a> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning