Toyota

Tilbakekaller 17 150 biler i Norge

Ny ripe i lakken for Toyota

TRØBBEL: Toyota må tilbakekalle 17 150 biler i Norge, blant annet på grunn av problemer med hybridsystemet. FOTO: Toyota

TRØBBEL: Toyota må tilbakekalle 17 150 biler i Norge, blant annet på grunn av problemer med hybridsystemet. FOTO: Toyota

Publisert Oppdatert

Toyota må tilbakekalle 17 150 biler i Norge, blant annet på grunn av problemer med hybridsystemet i andre generasjon Toyota Prius.

I tillegg er første generasjon Prius, Toyota Avensis og Toyota Corolla omfattet av tilbakekallingen.

Toyota tilbakekaller av to ulike årsaker:

For Prius produsert fra 2003-2009 gjelder det problemer med vannpumpen på hybridsystemet.

Andre modellene involvert er Avensis bensin (2002-2008), Corolla (2001-2004) og Prius (2003-2009), hvor koblingen mellom tannstang og rattaksel skal inspiseres.

- Ingen av feilene har ført til noen ulykker vi kjenner til, men vi går ikke på kompromiss med sikkerhet og kvalitet i Toyota, uttaler Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

- Kundene som er involvert vil få skriftlig innkalling til verksted så snart som mulig, og inspeksjonen og den eventuelle utbedringen vil selvfølgelig skje uten kostnad for kunden.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Toyota må tilbakekalle biler i år. I august måtte selskapet tilbakekalle 1,5 millioner biler på verdensbasis, og rundt 21 000 norske Toyota-eiere var omfattet av tilbakekallingen.

Den gang dreide det seg om Rav4, Auris og Avensis. Problemet for de tilbakekalte bilene, var to mutrer i en arm i bakhjulsopphenget som viste seg å kunne løsne og i sin tur skade gjengene på opphengsarmen. Det kunne i sin tur føre til rustdannelser, og over tid dele opphengsarmen og gjøre bilen ustabil.

I 2010 fikk problemer med fastklemte gasspedaler og feil ved bremser på Toyota-modeller stor oppmerksomhet. I ettertid viste det seg at flere av tilfellene skyldtes sjåførfeil.

Oppfattes fortsatt som driftssikker

Det negative fokuset ser imidlertid ikke ut til å ha endret nordmenns generelle oppfatning av Toyota. Nylig gjennomførte TNS Gallup en undersøkelse der et representativt utvalg ble spurt om sine oppfatninger av biler basert kjennskapsgrad, totalinntrykk, vurdering og profil i markedet.

Toyota kom igjen helt på topp i undersøkelsen etter en tredjeplass ved forrige måling.

- Toyota forbindes først og fremst med driftssikkerhet. De scorer ikke kjempehøyt på miljø, men høyere enn alle andre, opplyser Anders Hovde i TNS Gallup.

Merket har for øvrig toppet TNS Gallups indeks hele syv ganger tidligere (2001 - 2007).

Les også:

Vi har testet nye VW Golf

Stadig færre nordmenn velger dette

SUV under 260 000 kroner

10 spørsmål du bør stille når du skal kjøpe bruktbil

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning