Superdesignere lager elbil

Det italienske design- og bilbyggerfirmaet Pininfarina viser fram en elbil på Parismessen i oktober.

Den nye hybridbilen vil ha de samme designtrekkene som det tidligere Pininfarina-konseptet Sintesi.
Den nye hybridbilen vil ha de samme designtrekkene som det tidligere Pininfarina-konseptet Sintesi.
Publisert Oppdatert

Italiensk design - og spesielt Pininfarina - vil nok alltid være forbundet med superbiler som Ferrari og Maserati. Men designkjempen har ikke bare vært involvert i okser og hester fra den italenske landsbygda; de har også syslet med biler som Volvo C70 og Peugeot 1007. Og de har til og med designet noen av lokaltogene som går her til lands.

Nå vil imidlertid Pininfarina ta steget opp til de store gutta, og lage biler med sitt eget merke på. Og hva kan da være bedre i disse miljøtider enn å lansere en elbil?

Det er ikke mye info som har lekket ut, men vi vet da i det minste at bilen kommer til å ha de samme designtrekkene som en tidligere konseptbil ved navn Sintesi. Den nye elbilen blir bygd i samarbeid med det franske batterifirmaet Bollore, og vil mest sannsynlig ha avansert batteriteknologi.

Les også:

Designlegendens vakreste verk

Designhus med egen bil

Vakker italiener

Bilen skal visstnok ikke være langt unna produksjon heller. Nettstedet Automotive News Europe sier at bilen kan ventes på markedet i slutten av 2010. Og ifølge det samme nettstedet, skal målet være å selge 2000 biler i 2010, 8000 i 2011, 11 000 i 2012 og 15 000 året etter det igjen.

Slik markedet ser ut nå, er dette svært ambisiøse mål, men hvis elbiler kommer for fullt og batteriteknologien blir god og rimelig nok for folk flest, kan det kanskje bli en stor nok åpning for det fransk-italienske samarbeidet?

Se alle våre biltester her

Klikk Bil kommer selvsagt tilbake med mer om denne konseptbilen når Paris-utstillingen er i gang.

Er du nysgjerrig på hva som blir vist fram på messen, kan du ta en titt på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning