Subaru XV

Ny norgesbil fra Subaru

Subaru kommer snart med en kompakt crossover.

CROSSOVER: Subaru skryter selv av bakkeklaringen på sin nye bil.
CROSSOVER: Subaru skryter selv av bakkeklaringen på sin nye bil. Foto: FOTO: Subaru
Publisert Oppdatert

Kompakte SUV-er og crossovere er populære her til lands. Nå velger Subaru å kaste seg på bølgen med den nye modellen XV. Bilen vises frem på Frankfurt-utstillingen i disse dager.

Bilen er basert på samme plattform som Impreza og Legacy, men vil få en god del høyere bakkeklaring. Tre forskjellige motorer er tilgjengelig, men sannsynligvis vil dieselmotoren på 109 hester bli storselgeren her til lands. Den har en startpris på 314.900 kroner.

- Vi mener at dette er en bil som går rett i strupen på Mitsubishi ASX og Nissan Qashqai, sier Informasjonsdirektør i Subaru, Stian Thrane. Han sier også at denne bilen vil ha høyest bakkeklaring, men samtidig lavest tyngdepunkt i klassen.

At Subaru sikter på Nissan, kommer også klart frem av pressemeldingen. Her poengterer de at den nye toliters bensinmotoren slipper ut 153 gram CO2/km med firehjulsdrift, mot Qashqais 189 gram med forhjulstrekk.

FAMILIEFJES: Det er ikke vanskelig å se likheten til Subaru Legacy.
FAMILIEFJES: Det er ikke vanskelig å se likheten til Subaru Legacy. Foto: FOTO: Subaru

Fortsatt boxermotor

Lavt tyngdepunkt borger for gode kjøreegenskaper. Grunnen til at Subaru har fått til dette, er at de bruker boxermotorer. Dieselmotoren kjenner vi fra før, og den er veldig god. På bensinfronten kan man velge mellom en 1,6-liter og en 2-liter. Den minste bensinvarianten har 114 hester og 153 Nm. Dette vil bli den billigste motoren, med en startpris på 299.900 kroner i kombinasjon med manuell girkasse.

Bilen vil komme til Norge allerede i januar, og Subaru opplyser om at det er åpnet for bestilling nå.

Les også:

Så fort kan du kjøre forbi fotoboksen

Dette mener vi om de mest solgte bilene

Her er verdens verste sjåfører

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning