SRT Viper

Slangen er tilbake

Ny Viper med midtstilt V10-motor på 8,4 liter som yter 640 hk.

Publisert Oppdatert

Innimellom kommer det biler som gir et massivt "up yours" til alt snakk om downsizing. Kanskje ikke så overraskende kommer noen av disse rebelske superbilene fra USA.

Siste nytt på den fronten er at det er liv i bilen som holdt på å kjøre til de evige jaktmarker da finanskrisen sto på som verst i USA. Muskelbilen Dodge Viper er tilbake, nå bare som SRT Viper, sågar bygd i selveste Motown, Detroit. SRT står for Street and Racing Technology.

Den kommer med en midtstilt V10-aluminiumsmotor på 8,4 liter som yter 640 hk. Den er dermed sterkere enn ACR-versjonen (American Club Racer) av Viper SRT10 som kom i 2008. Den hadde også den 8,4 liter store motoren, men med "bare" 600 hk.

Nye Viper kan også by på et dreiemoment på over 800 Nm. Ingen annen selvpustende motor kan vise til et kraftigere dreiemoment, ifølge SRT. Selvpustende motorer, eller sugemotorer som de også kalles, har verken turbo eller kompressor som hjelper til med å presse luft inn i sylinderne - og med det øke effekten

VIper er også blitt mye stivere og lettere, noe som virker positivt på både kjøreegenskaper og ytelser.

- Etter en vanskelig tid med mye usikkerhet er vi ekstremt stolte over at vårt håndbygde flaggskip fra Detroit er tilbake og klar for å erobre den delen av bilverdenen som handler om ytelser, sier Ralph Gilles, president og CEO i SRT, som er en del av Chrysler Group LLC.

- SRT Viper skal tilby den perfekte kombinasjonen av ekstreme ytelser og umiskjennelig Viper DNA. sier Gilles.

Viper er øyensynlig ikke konstruert for telehiv og norske fartshumper, og avgiftspolitikken vil gjøre den til en særdeles kostbar affære i Norge.

SRT Viper vises frem på bilutstillingen i New York som pågår nå.

Se video av SRT Viper

</p> </div>

Les også:

Bilen som sier "pell deg vekk" til alle andre

Den skumleste SUV-en: Nissan Juke-R

Sjekk skistjernens monster-Audi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning