Skoda Octavia RS 2017

Ny Octavia – ny RS

En helt ny Octavia er like rundt hjørnet, og som seg hør og bør har Skoda laget en helt ny RS – den råeste til nå!

RASK FAMILIEBIL: Sammen med Ford Focus ST stasjonsvogn har Skoda Octavia i årevis vært to av relativt få spreke bilvalg for den plasstrengende familiefar/mor med bensin i blodet.
RASK FAMILIEBIL: Sammen med Ford Focus ST stasjonsvogn har Skoda Octavia i årevis vært to av relativt få spreke bilvalg for den plasstrengende familiefar/mor med bensin i blodet. Foto: Skoda
Publisert Oppdatert

En helt ny Octavia er like rundt hjørnet. Du kjennetegner den på den nye fronten, der to lykter har blitt til fire. To på hver side, der de innerste sitter inntil grillen, som dermed ser mye bredere ut enn på forrige modell. Eller som Skoda selv sier det: "fronten er kraftigere, bredere og har mer karakter".

Uansett; den nye Octavia er på plass hos forhandlerne i mars, og det betyr at en helt nye RS ikke er langt unna.

Sommer kommer

Nye Octavia RS vises på bilutstillingen i Genève allerede i mars. De norske prisene offentliggjøres i april, og bilene ankommer landet til sommeren.

Som navnet antyder har nye Octavia RS 245 – ja, du gjettet riktig – 245 hestekrefter. Opp 15 fra dagens RS med bensinturbomotor.

– Dette er den kraftigste Octavia-modellen i Skodas historie, og den vil garantert appellere sterkt til de av kundene våre som er ute etter maksimal kjøreglede, sier kommunikasjonssjef for Skoda i Norge, Jan Erik Haugen.

Motoren er den samme firesylindrede toliteren som i dagens RS. En av våre absolutte bensinturbo-favoritter, som med sine gode fleksibilitet og herlige snert har gitt oss gåsehud på armene i mang en bilmodell fra Skoda, Volkswagen og Audi.

Som i dag vil Octavia RS 245 tilbys både som kombi og stasjonsvogn, som oppgis til henholdsvis 6,6 og 6,7 sekunder på sprinten fra stillestående til 100 km/t.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TOUCH-SKJERM: Toppmodellen "Columbus" leveres med 9,2-tommers touchskjerm i dashbordet.
TOUCH-SKJERM: Toppmodellen "Columbus" leveres med 9,2-tommers touchskjerm i dashbordet. Foto: Skoda

Med sjutrinns dobbelklutsj

Nye Octavia RS tilbys både med manuelt gir og automatgir. Enten en sekstrinns manuell, eller med sjutrinns DSG (dobbelklutsj). Nye RS er første bil fra merket med sjutrinns DSG. Tidligere har det nemlig kun vært sekstrinns DSG i de effektstinne modellene, som i merkets aller råeste bil; Superb 2,0 TSI DSG 4x4.

Mange har savnet firehjulsdrift i Octavia RS, og i fjor kom gladnyheten om at RS endelig fikk firehjulsdrift. Dessverre gjaldt det kun RS med dieselmotor, og for den kommende RS 245 er det fortsatt framhjulstrekk som gjelder.

RS 245 har differensialbrems på framakselen som standard, og den kan overføre inntil 100 prosent av kraften til ett hjul. Dette skal ifølge Skoda "gi en ekstra dynamisk opplevelse på svingete vei ved å redusere understyring betraktelig".

RS-modellen er 14 millimeter lavere enn vanlige Octavia. Samtidig er sporvidden bak utvidet med hele 38 millimeter sammenlignet med dagens RS. Vi tipper Skoda har god kontroll på akkurat dette med kjøreegenskaper.

Artikkelen fortsetter under bildet.

9,2-tommers skjerm

KOMBI: Octavia RS 245 tilbys både som kombi og stasjonsvogn, og oppgis til henholdsvis 6,6 og 6,7 sekunder fra null til 100 km/t.
KOMBI: Octavia RS 245 tilbys både som kombi og stasjonsvogn, og oppgis til henholdsvis 6,6 og 6,7 sekunder fra null til 100 km/t. Foto: Skoda

– ŠKODA Octavia RS 245 kombinerer praktiske løsninger og ”Simply Clever”-tankegangen fra de andre Octavia-modellene med imponerende sportslighet, skal vi tro Haugen.

Her finnes en rekke førerstøtte- og infotainment-systemer, og toppmodellen "Columbus" leveres med 9,2-tommers skjerm i dashbordet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning