Porsche Panamera

Panamera på innsiden

Porsche viser frem interiøret i sin nye luksussedan.

Publisert Oppdatert

Porsche Panamera skal vises fram for publikum på bilmessen i Shanghai i april. I utgangspunktet var planen å presentere luksussedanen på Genève-utstillingen, men Porsche endret planene for et par måneder siden.

Uansett har Porsche nå altså sluppet bilder av interiøret i den nye bilen - og det ser unektelig både ekslusivt, komfortabelt og sportslig ut.

Ettersom bilen kun har fire seter, er midtkonsollen dratt gjennom hele bilen. De fire sportssetene skal gi nok med både støtte og komfort til de heldige passasjerene.

Vi frykter likevel at det vil kunne bli litt snaut med plass til hodet for høye baksetepassasjerer, noe som ofte er typisk for lange og lave firedørs-kupeer.

Les også:

Alle våre Porsche-tester

Verdens første diesel-Porsche

Panamera er Porsches fjerde modell, og kommer i tillegg til 911, Cayman/Boxster og Cayenne.

Det finnes ikke mange direkte konkurrenter på markedet nå. Den eneste bilen som kan regnes som direkte konkurrent per dags dato er Mercedes CLS, men Aston Martin Rapide også like rundt hjørnet.

Til å begynne med er det tre versjoner å velge mellom: Panamera S, 4S og Turbo. Innstegsmodellen S har en 4,8-liters V8 som produserer 400 hester - noe som burde være nok for de fleste. 4S er utstyrt med den samme motoren, men har også firehjulsdrift.

Hvis du virkelig vil slå på stortromma, velger du Turbo-versjonen. Da får du to turboer og 500 hester med på kjøpet.

Det ryktes også at det vil komme både en hybrid- og en dieselversjon på et senere tidspunkt.

Porsche holder nå på med siste vintertesting av Panamera, og undertegnede traff på en ukamuflert versjon på en flyplass i Nord-Sverige for få dager siden.

Les også:

De første offisielle bildene

Neste Porsche-generasjon

Norges-Porschen

SISTE TEST: Denne Panameraen befant seg på siste vintertest før den skal vises til massene om noen måneder.
SISTE TEST: Denne Panameraen befant seg på siste vintertest før den skal vises til massene om noen måneder. Foto: Foto: Pål André Skogen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning