App store i bil

Oppgrader bilen via app store

Audi tenker høyt og spennende når de nå lanserer tanken om en egen "Audi app store". Der kan du endre på bilens kjøreegenskaper, samt laste ned ny infotainment.

Foto: FOTO: Audi AG
Publisert Oppdatert

Tenk deg at du har kjøpt en bil med multimediaskjerm og et brukbart stereoanlegg. Så, etter hvert, savner du litt mer futt i lydkassa.

Og hadde det ikke vært fint med et navigasjonssystem, nå når dere skal på bilferie til Danmark og Tyskland? Og hva med hjulopphenget - er ikke det litt mykt for veiene som venter?

Tenk deg videre at du vil gå for disse tingene, og at du via multimedieskjermen henter frem bilens egen app store, i prinsippet på samme måte som du laster ned apper fra iPhones "App Store" og Googles "Android Market".

Les om spennende bilapper fra iPhone!

Derfra laster du ned oppgradert software til musikkanlegget, samt et navigasjonssystem og nye innstillinger på demperne.

Savner du navigasjon? Last ned via bilen egen app store.
Savner du navigasjon? Last ned via bilen egen app store. Foto: Audi AG

Utopi? Absolutt ikke. Audis markedssjef Peter Schwarzenbauer har lansert tanken i forbindelse med et intervju med Financial Times. Det omhandler også en forventet ny A2, som det ryktes kan bli en fullblods elbil, spesielt rettet mot megabyer med over fem millioner mennesker.

Appene skal la kundene kunne oppgradere interiør, endre kjøreegenskaper og installere diverse andre ting- som varme i setene og navigasjon.

Les om den første bilen med integrert iPad.

Det betyr altså at bilene må komme med den nødvendige hardwaren installert. Så kan man laste ned software som aktiverer den.

Tanken virker ikke helt fjern, eller? Moderne biler er jo en samling datamaskiner på hjul, så sånn sett er en app store bare en logisk fortsettelse av dette.

I dag har iPhone sin app store - i fremtiden kan bilene få sin egen databutikk.
I dag har iPhone sin app store - i fremtiden kan bilene få sin egen databutikk. Foto: Audi AG

Dessuten tror Audi at det kan være lønnsomt å produsere mer standardiserte biler, for så å la forhandlere og/eller kunder oppgradere dem etter egne ønsker.

Audi og Schwarzenbauer hevder at vi vil finne Audis egen app store i bilene deres i løpet av dette tiåret. Tiden får vise hvilket prisnivå bilprodusentene legger seg på.

I dag koster det for eksempel latterlig mye å oppgradere et integrert navigasjonssystem i bil.

Les også:

Test iPhone 3GS

Alle våre mobiltelefon-tester.

Verdens enkleste kartplotter?

Les om Ferraris nye F1-simulator

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning