Amcar

Leketøy for voksne

Dette er Chevrolet Camaro som lekebil i full skala.

FULLSKALA: Lekebil i full skala. Chevrolet Camaro Hot Wheels-konsept.
FULLSKALA: Lekebil i full skala. Chevrolet Camaro Hot Wheels-konsept. Foto: Wieck
Publisert Oppdatert

Raske biler omtales gjerne i overført betydning som leketøy for voksne. Men Chevrolet Camaro Hot Wheels Concept er faktisk et fullskala leketøy for voksne - basert på Mattels lekebilserie Hot Wheels.

Den spesielle Camaro-en ble nylig vist frem på SEMA-messen (Specialty Equipment Market Association) i Las Vegas. Messen er et bransjetreff for bilindustriens ettermarked.

Siden 1968

SEMA: Hot Wheels-konseptet ble som seg hør og bør presentert på en bilbane.
SEMA: Hot Wheels-konseptet ble som seg hør og bør presentert på en bilbane. Foto: © 2011 Isaac Brekken/General Motors.

Camaro Hot Wheels-konseptet er inspirert av "Custom Camaro", en 1:64-skala modell som var var en del av den originale Hot Wheels-serien fra 1968.

- Camaro har vært i Hot Wheels' serie siden 1968. Flere generasjoner med bilentusiaster har vokst opp og lekt med Hot Wheels' Camaro. Noen har sikkert drømt om å kunne kjøre en ekte versjon, og nå har vi gjort denne drømmen mulig, uttaler Phil Zak, GMs designdirektør.

Camaro-en var den første bilen Hot Wheels produserte, ifølge Felix Holst, visepresident i Mattel Wheels Division.

I forbindelse med SEMA-messen ble det vist frem en rekke spesielle versjoner av Camaro, og GM stilte selv med noen nye konsepter som du kan se bilder av her.

Chevrolet har hatt stor suksess med den nyeste versjonen av muskelbil-ikonet Camaro, akkurat som Ford har hatt med sin retroversjon av minst like legendariske Mustang. Begge modellene er blitt lansert i nær utallige varianter siden den første lanseringen.

Les også:

Lettkledde Mandy i Miss Tuning-kalenderen

Test av vinterdekk 2011 2012

Råere cab får du ikke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning