Snøkaos og elendige sjåfører

Hvem slapp disse ut på veien?

Enkelte burde holdt seg langt unna ratt og spaker.

SNØKAOS: Det er ikke alle som er like flinke til å kjøre bil på vinterføre.
SNØKAOS: Det er ikke alle som er like flinke til å kjøre bil på vinterføre. Foto: Kristian Bennedsen
Publisert Oppdatert

Vi her i Vi Menn Bil gir deg gjerne tips til hvordan du skal ferdes trygt på veien - både når det gjelder firehjulsdrift og fremkommelighet på vinterføre, hvordan du skal komme opp bakken, og ikke minst hva du skal gjøre hvis du får en sladd.

Del

Morsomme filmsnutter

Men, vi er ikke mer enn mennesker vi heller, som liker å ha noe godt å le av. Menneskene du ser på disse filmsnuttene, burde kanskje tenkt seg om både en, to og tre ganger før de plantet stussen sin bak rattet i en bil.

Nå skal riktignok også uggent vinterføre ha sin del av skylda i flere av disse filmene, men hva med å parkere bilen for så å ta beina fatt i stedet?

Sett deg godt tilbake i stolen, nyt at det ikke er du som er fanget på film, finn fram popcornbollen og le med - og aller viktigst: Don't try this at home!

Snøkaos og elendige sjåfører

Her er det riktignok værgudene som skal ha det meste av skylden, men det forundrer vel ingen som flesteparten her har sommerdekk. Og hvorfor panikkbremse? Da er det ikke lett å få styrt bilen bort fra klynga.

Her snakker vi mer om idioti og kløneri, enn om Donald-uflaks... Legg merke til fotografens (sikkert kona) "nå storkoser jeg meg"-latter...

Det å dytte igang sin egen bil samtidig som den står i drive (automatgir) er ikke spesielt smart... Fyren som filmer dette får seg en relativt kjip overraskelse når hun omsider kommer seg avgårde. Er det mulig?!?

Her er en skikkelig klassiker du kanskje har sett før. Et tips hvis du første er så lite smart at du velger å hoppe ut av bilen: Ikke hopp ut på nedsiden av bilen når den sklir mot deg i en nedoverbakke med speilblank is.

Er det dette man kaller griseflaks?

Igjen: Ikke hopp ut eller panikkbrems når det begynner å skli! Og revurder flytteplanene til Michigan...

Klar for litt bil-bowling?

Ikke er dette vinterstid, ikke er føret dårlig og ikke er sjåføren av tvilsom kvalitet. Likevel må vi gjøre litt narr av Norges kjæledegge, for Petter: Hva i all verden tenkte du på her?

Les også:

Slik kjører du på glatta

Her er de beste vinterdekkene

Slik kjører du i rundkjøringen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen