Garmin Nüvi 265 T

Minimalistisk

Bak den enkle betjeningen og beskjedne størrelsen, skjuler deg seg kompetent bilnavigasjon.

Publisert Oppdatert

Denne modellen er kompakt og lett, med en 3,5 tommers skjerm i 4:3-format. Dermed tar den lite plass både i frontruta og i hanskerommet. På tross av størrelsen, har den likevel flere avanserte funksjoner. Du kan bruke den som håndfrisett med en kompatibel telefon, og den har også innebygd mottaker for trafikkmeldinger.

Tilsynelatende virker trafikkinformasjonen bra, for selv om vi lette lenge og vel, fant vi ingen måte å liste opp denne på. Siden vi testet Garmin Nüvi 265 T sammen med en del andre bilnavigatorer, og enheten kom opp med tilsvarende informasjon som disse, kan vi slå fast at den i alle fall virker like bra som konkurrentene. Omkjøringsinstruksjonene virker også ok.

Som andre Nüvi-enheter vi har prøvd, er betjeningen av aller enkleste sort og selv den mest utekniske sjel skal klare å legge inn sine mål i Nüvi 265T. Den tar deg dit uten større fiksfakserier, men den litt skarpe datastemmen og en litt skurrende høyttaler kan virke enerverende når instruksjonene kommer tett.

Les også:

Sjåførgave i siste liten

Trafikkhjelp-forsmak

Billig, men travel bilnavigasjon

Vi var litt skuffet over at vår testenhet ikke hadde veldig oppdaterte kart, noe som blant annen var tydelig på nye E6 i Østfold og i Sverige. 80-sone og fotoboksvarsling på nye E6, samt mange omberegninger av ruta fordi GPS'en tror vi har kjørt oss fast i tyttebærlyngen, burde være unødvendig.

På den positive siden teller en god POI-funksjon, som bl.a. enkelt lar deg sortere steder i følge ruten du kjører. Det er praktisk om du er på jakt etter bensin, mat eller overnatting et stykke lenger frem.

Kartgrafikken er godt tilpasset den lille skjermen og vi setter pris på at trippteller-informasjon kommer opp når du trykker på fartsmåleren nede til venstre. På den annen side blir vi litt skuffet over at ikke mer ruteinfo kommer opp når du trykker på ankomsttid nede til høyre. I tillegg er den berøringsfølsomme skjermen noe av det mest presise vi har prøvd.

Garmin leverer også en versjon av 265 med 4,3-tommers bredformatskjerm (Garmin 265 WT) med de samme funksjonene. I våre øyne fremstår den som et bedre kjøp.

Les også:

Stor skjerm - lav pris

GPS kan gi deg bot

Smartere til målet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning