Audi A6

Ser du hva som er nytt?

Matrix LED-teknologi og 4G-hastighet, men drivstoff-forbruket imponerer mest.

Publisert Oppdatert

Siste generasjon av Audi A6 ble lansert i 2011. Nå oppgraderes alle modellene med nye linjer, nye motorer og ny teknikk.

Når det gjelder utseendet er de mest synlige forandringene den nye singelframe-grillen, støtfangerne foran og bak, eksoshalene og de nye frontlyktene og baklyktene.

Felger i størrelse opp til 20-tommer forteller at det fortsatt skal være snakk om en sportslig innstilt bil.

Xenon plus med LED-kjørelys blir nå standard på alle Audi A6 modeller. Audi tilbyr også full-LED og Matrix LED lysteknologi til de nye Audi A6-modellene. Matrix LED lysteknologi består av en rekke individuelle LED-dioder som automatisk tennes, slås av eller dimmes avhengig av situasjonen. Matrix LED er på sett og hvis nivået før laserlys, og ble for Audis del introdusert med den oppgraderte versjonen av Audi A8 i fjor.

De nye Audi A6-modellene kommer med nye interiørfarger og kombinasjoner, og infotainment-systemet oppgraderes med nye øsninger. Med Audi connect kan bilens online-tjenester nå benyttes i 4G-hastighet.

Endelig får også Audi A6 DAB+ (digital radio) som standard.

Mer effektive motorer

A6 får nå nye og mer effektive motorer som erstatter de tidligere alternativene. Felles for de alle er lavere forbruk og bedre effekt. C02-utslippet er redusert med opptil 22 prosent, ifølge Audi.

Audi A6 Avant (stasjonsvognen) leveres først med tre bensinmotorer fra 190 hk til 333 hk og fem dieselmotorer fra 150 hk til 320 hk. Flere motoralternativer og kombinasjoner vil følge senere.

NY: Audi A6 fornyes med blant annet mer effektive motorer. De mest synlige forandringene er den nye singelframe-grillen, støtfangerne foran og bak, eksoshalene og de nye frontlyktene og baklyktene.
NY: Audi A6 fornyes med blant annet mer effektive motorer. De mest synlige forandringene er den nye singelframe-grillen, støtfangerne foran og bak, eksoshalene og de nye frontlyktene og baklyktene. Foto: FOTO: Audi
DAGENS MODELL: Audi A6 Avant, slik den ser ut nå.
DAGENS MODELL: Audi A6 Avant, slik den ser ut nå.

Lavest forbruk og utslipp får man med 2.0 TDI 150 hk under panseret. Da er drivstofforbruket oppgitt til 0,52 l/mil, som tilsvarer et C02-utslipp på 109 g/km.

V6-motoren 3.0 TDI kommer i flere versjoner, hvor minste alternativ blir 211 hk i kombinasjon med quattro permanent firehjulsdrift og automatgirkassen S tronic. Samme motor kan også fås med en effekt på 272 hk.

Den kraftigste utgaven av 3.0 TDI-motoren har en biturbo og yter 320 hk, da i kombinasjon med quattro firehjulsdrift og tiptronic automatgirkasse.

Vekten er også redusert på flere av de nye Audi A6-modellene. Modellene med 2.0 TDI 190 hk leveres med støtdemperfjærer i komposittmaterialet GFRP fremfor stål, noe som skal gi en vektbesparelse på 4,4 kilo

De hvasseste modellene

NYTT: Førermiljøet i fornyede Audi A6.
NYTT: Førermiljøet i fornyede Audi A6. Foto: FOTO: Audi

Spydspissene Audi S6 og Audi RS 6 Avant leveres med en V8 4.0 TFSI på henholdsvis 450 hk og 560 hk. quattro permanent firehjulsdrift og luftfjæring er standard.

Nye Audi A6 allroad quattro får fire ulike V6-motorer, en bensinmotor og tre diesel-alternativer. quattro permanent firehjulsdrift og luftfjæring er standard også på disse modellene.

Prisene på A6-modellene er ikke klare

Les også:

Volvo-modellen ble utsolgt på under én time

Er dette den tøffeste SUV-en?

Her er høstens viktigste bilnyheter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning