Peugeot 308

Knuser bestselgeren på bagasjeplass

Nye Peugeot 308 er raus med bagasjeplassen.

Publisert Oppdatert

Dersom vi legger oppgitt bagasjeplass til grunn, knuser nye Peugeot 308 bestselgeren VW Golf ettertrykkelig. Bagasjeplassen i VW Golf er oppgitt til 380 liter, 30 liter mer enn forgjengerens 350 liter. Det blir imidlertid småtteri mot nye Peugeot 308 som skal ha et bagasjerom på hele 470 liter. Det er er over 120 liter mer enn forgjengeren, og 90 liter mer enn nye Golf.

Dersom vi ser på kompaktklassen under ett, kombikupé og sedan, legger nye 308 seg inn blant bilene med aller mest plass (normalen i klassen er rundt 350 liter).

Kongen i klassen er Skoda Rapid med et bagasjerom på 550 liter. Deretter følger Mercedes B-klasse med 488 liter og Honda Civic med 477 liter.

Peugeot oppgir at nye 308 er 4,25 meter lang. Det er 10 centimeter kortere enn Golf. Men selv om den har kompakte ytre mål skal kupéen være romslig. Den er slanket 140 kilo sammenlignet med utgående modell.

Peugeot har ennå ikke sluppet mye konkret informasjon, men den gjerrigste versjonen skal ha et CO2-ustlipp under 85 gram per kilometer.

308 bruker formspråket som startet med Peugeot 508, og designen er svært lik den lille SUV-en 2008 som kommer snart. Full-LED frontlys er en del av standarden på de øvre utstyrsnivåene. LED-lysene erstatter bi-xenon.

MED LITEN MOTOR: Den gjerrigste versjonen skal ha et CO2-ustlipp under 85 gram per kilometer. FOTO: Peugeot
MED LITEN MOTOR: Den gjerrigste versjonen skal ha et CO2-ustlipp under 85 gram per kilometer. FOTO: Peugeot

Av bildene ser førermiljøet ryddig ut, med høyt plasserte instrumenter, akkurat som Peugeot 208. Skjermen er på 9,7 tommer.

Nye 308 vil bli produsert ved Peugeots fabrikk i Sochaux. Fabrikkene i Trémery og Douvrin produserer alle motorene. Bilen har premiere på bilmessa i Frankfurt 10. september.

Les også:

BRUKBART: Navi/inforskjermen er på 9,7 tommer. FOTO: Peugeot
BRUKBART: Navi/inforskjermen er på 9,7 tommer. FOTO: Peugeot

Priskrig på populære stasjonsvogner

Ingen annen stasjonsvogn har mer plass

Bilmerkene nordmenn er mest fornøyde med

Dette er Norges billigste stasjonsvogn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning