Test: GPS-navigasjon til 3000 kr

Duell mellom topp-GPSer

Vi har kjørt flere tusen kilometer i Skandinavia og Tyskland med to nye navigasjonsenheter.

TØFFE TAK: Spesielt i travle Autobahn-kryss i Tyskland er vi ekstremt imponert over den tydelige filguiden til TomTom. Den tar brodden av mange siste liten-manøvre.
TØFFE TAK: Spesielt i travle Autobahn-kryss i Tyskland er vi ekstremt imponert over den tydelige filguiden til TomTom. Den tar brodden av mange siste liten-manøvre. Foto: FOTO: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

TomTom har kommet med en mer moderne og forbedret utgave av sin populære bilnavigasjon. 750-modellen er den rimeligste utgaven, og kommer i to versjoner med og uten trafikkinformasjon.

Motstanderen på denne testen har vært nye Garmin Nüvi 1690, som har Garmins lett gjenkjennelige og enkle brukergrensesnitt.

Share

Garmin kjappest i starten

Garminehnheten er også blant de aller kjappeste i bransjen når vi tenker på tiden det tar å slå på enheten til du har ruten til målet klar er. Blant annet fordi du slipper å taste inn hvilken by eller område du skal til før adressen legges inn.

Til gjengjeld er den mer avhengig av god satelittdekning enn konkurrenten fra TomTom. Som også er blitt sprekere i designet.

Vi har tidligere kritisert TomTom for å ha litt enkel og kjedelig grafikk i menyene sine, men nå er det mye friskere takter på den fronten.

TomTom med glimrende fil-guide

Spesielt i travle Autobahn-kryss i Tyskland er vi ekstremt imponert over den tydelige og tilsynelatende ufeilbarlige filguiden. Den tar brodden av mange siste liten-manøvre.

Fortsatt er TomTom Home en klar nummer én når det kommer til internettoppdatering og nedlastinger.

Når du trenger å finne destinasjoner eller tjenester på vei mot målet, gjør TomTom det til en enkel og ikke minst rask affære å finne fram.

Konklusjoner: TomTom 5 - Garmin 4

Dermed blir det TomTom som går av med seieren og karakter 5 i denne duellen mot Garmins 4.

Les enkelttestene under for utdypende informasjon:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning