Du kan nå reise tilbake til antikkens Roma i 3D i Google Earth og utforske den historiske byen slik den fremstod for to tusen år siden. Den virtuelle reisen byr på en grafisk presentasjon av byen i sin glanstid som Romerrikets hovedsete og navigasjon rundt i byen med Google Earth.

Du kan utforske mer enn 6700 historiske bygninger, zoome inn detaljer i bygning og interiør ved elleve byggverk, inkludert Colosseum. Rundt om i kartet er det lagt inn informasjonsbobler skrevet av historikere med ekspertise på området.

LES OGSÅ: Se Oslo i 3D

Antikkens Roma i 3D er en av de mest omfattende samlingene av tredimensjonale bygninger i Google Earth. Du kan stille seg i sentrum av Colosseum, følge gladiatorenes fotspor i Ludus Magnus, stå på Rostra eller utforske fasaden på Maxentiusbasilikaen.

Her kan du se en video-guide til 3D-bildene.

Prosjektet er utviklet av Google i samarbeid med Past Perfect Productions og universitetene i Los Angeles og Virginia. For å se antikkens Roma i 3Dm velger du "Gallery" og gpr videre til "Ancient Rome in 3D", under fanen "L ayer" i Google Earth.

LES OGSÅ:

Lei film rett fra TV-en

Kroppslukt kan erstatte pass

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!