Avstemning: Vinterdekk

Dere er splittet

Klikk-leserne er delt på midten når det kommer til valget mellom pigg eller piggfritt.

ETTER FORHOLDENE: Velg dekk etter hva slags underlag du kjører mest på.
ETTER FORHOLDENE: Velg dekk etter hva slags underlag du kjører mest på. Foto: Glesne, Knut Arne
Publisert Oppdatert

Vi har hatt en avstemning gående på Klikk Motor over en lengre periode. Snaue 4400 personer har svart på spørsmålet: Hva er best - pigg eller piggfritt?

Resultatet endte opp i piggdekkets favør, med åtte prosents margin. Disse valgene er basert på personlige preferanser, og eget kjøremønster. Det som er det klart beste valget ett sted i landet, kan være totalt feil et annet sted. Generelt sett, kan man si at piggfritt er det beste valget dersom mer enn 80 prosent av kjøringen foregår på bar vei.

Alt du må vite om vinterdekk. Stor guide.

Kjører du for det meste til og fra jobb i en av Norges største byer, får du behovet ditt dekket av piggfrie dekk. Dersom føret stort sett er blandet, er det et mer åpent spørsmål. Da må du lese dekktester og tenke gjennom hva slags føre du skal bruke bilen på.

Forskjellene har imidlertid blitt jevnet ut en hel del de siste årene. De piggfrie dekkene har blitt mye bedre enn tidligere. På stødig vinterføre har de beste piggfrie vinterdekkene meget gode egenskaper. Det er først når mildværet slår til og vi kjører på våt is eller på helt speilblank is at piggdekkene har store fordeler.

Uavhengige dekktester er det beste stedet å finne informasjon om hvordan dekk oppfører seg under forskjellige forhold.

Test av årets piggfrie dekk finner du her. Dersom du vil lese om piggdekkene, finner du de her.

Hvis du vil ha en mer utdypende guide om hva du bør velge, så finner du det her.

Pass også på at du ikke betaler for mye når du skal kjøpe dekk. Du kan spare tusenlapper på å handle på rett sted. Se vår prissjekk her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning