Porsche Panamera

De første offisielle bildene

Luksus fra Stuttgart betyr fire dører, fire seter og en taklinje som oser av Gran Tourismo.

Publisert Oppdatert

Panamera lanseres riktignok ikke før til våren, med levering i august 2009, men da blir den også fjerde bein i Porsches produktlinje - etter 911, Cayenne og Cayman/Boxter.

5 meter lang

Det langstrakte designet gir oss noe helt nytt fra Porsche, samtidig som vel ingen vil være i tvil om at dette faktisk er en Porsche.

Ja, bilen er lang; den mangler bare 3 centimeter på fulle 5 meter. Dermed er den betydelig lengre enn for eksempel nye Ford Mondeo stasjonsvogn. Og 10 centimeter lavere.

Les også:

Neste Porsche-generasjon er her

Norges-Porschen

500 hester

Motorutvalget er ikke endelig avklart ennå, men ifølge Porsche blir det V-motorer som yter fra 300 til 500 hester. I praksis kan man antagelig kikke på Cayennes motorprogram og legg til noen ekstra hester per motor.

Det blir fortsatt mulig å velge manuell sekstrinns girkasse, men denne bilen kler antagelig den syvtrinns dobbeltklutsjkassen (forkortet PDK av Porsche) bedre enn noen av sine søstre.

Hybrid og 4x4

Som tidligere antydet fra Porsche, kommer det firehjulsdrift på toppversjonen av Panamera, og også en miljøsnillere hybrid-utgave.

Les også:

Les våre Porsche-tester her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning