SUV/Crossover

Det kommer alltid en ny vinter. 4x4 er derfor en fin ting – gjerne kombinert med ekstra bakkeklaring. Det er mye å spare på enkelte modeller.

Foto: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

Det er mange fordeler med 4x4, noe som gjenspeiles i bruktmarkedet. Vanlige biler med drift på alle fire har en god del høyere pris enn tilsvarende modeller med drift på bare to, og nesten alle SUV-er holder seg godt i pris.

Det er kanskje ikke den helt rette sesongen for kjøp av en firehjulstrekker nå, siden du ikke er alene om å tenke at det snart blir glatt ute. Likevel finnes det en god del gode kjøp der ute.

Toyota RAV4 har en spesiell status på bruktmarkedet - fine egenskaper og et godt kvalitetsrykte bidrar til å holde prisene oppe. Likevel, om du ser på forrige generasjon av bilen, kan du få mye bil for pengene. Nissan XTrail stiller omtrent på samme nivå.

BMW X3 er en herlig bil. Men den var dyr da den var ny, noe som gjenspeiles i utstyrsnivået på bruktbilene. Nå er de mye billigere - her finnes det mange gode kjøp.

Og for Volvo XC70, en bil som har alle SUV-fordelene, men styrer unna alle ulempene, gjelder de samme argumentene. Dessuten er den både rommelig og særdeles komfortabel.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning