Bruktbiltips

De beste bruktbilene under 100.000 kroner

Våre eksperter har plukket fram sine bruktbilfavoritter under 100.000 kroner.

Bruktbil
Bruktbil Foto: FOTO: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert

Klikk Bil blir har Norges største redaksjon som spesialiserer seg på bil, båt og mc. Våre biljournalister har lang erfaring med testing og er lidenskapelig interessert i alt med fire hjul og motor.

Hvis du er på jakt etter bruktbil, kan disse tipsene hjelpe deg på veien. Bilene vi her har plukket ut, er våre favoritter basert på egne erfaringer.

Under finner du våre favorittbiler til under 100.000 kroner. Det er mange fallgruver når du skal kjøpe bruktbil, men vi har også en rekke råd for deg som er på jakt etter noe nytt å pynte opp gårdsplassen med.

Les også:

Test av Toyota IQ

Slik blir bilen sommerfin

Test av Mercedes E 220

Terje Bjørnsen

Fagsjefen for Klikk Motor er på jakt etter en bil som er morsom å kjøre, har god plass til to og ikke er altfor dyr i drift.

2001 Audi A2

Dette er en glemt, men genial småbil med nesten like mye plass som en mellomklassebil. Audi-kvalitet av det bombesikre merket, også teknisk ifølge tyske bilundersøkelser.

Den er lett takket være aluminiumskonstruksjonen, og dermed blir 1,4-literen på 75 hk sprek nok. Fin bybil, grei på landeveien og bruker snilt av råoljereservene.

Les alle våre Audi-tester her

Atle Gulbrandsen

Atle er redaksjonens racerbilfører og en av de få her til lands som fortsatt sverger til bensinmotorer. Til daglig kjører han en 2003-modell Audi A4 2,0 Avant.

Foto: Presse

1999 Honda HR-V 1,6

Jeg hadde en HR-V i mange år og savner bilen fortsatt. Den desidert beste bilen jeg har eid noen gang, og nå kan du få slike for under 100.000.

Øyvind Jakobsen

Stasjonsvognelskeren og redaksjonsmesteren i forplantning med kort mellomrom er opptatt av både plass og kjøreegenskaper.

2002 Ford Focus

Ford Focus var den første bilmodellen fra Ford etter at produsenten hadde heist seg sjøl opp etter skuldrene og innsett at de ikke kunne konkurrere med VW Golf med en bil som Escort.

Focus var testvinner jevnt og trutt, selv flere år etter at modellen kom. Årsak: Den er svært velkjørende og har god plass i stasjonsvognversjonen.

Jeg har eid en slik bil selv i fire år, og 1,6-literen du finner i de aller fleste brukte Focuser gir tilstrekkelig kraft - bare du girer litt.

Den har faktisk også kommet brukbart ut av kvalitetsundersøkelser.

Du finner flere tester av Ford Focus i vårt testarkiv

Geir Svardal

Mangeårig biljournalist som byttet ut sin BMW 3-serie coupé med 19-tommere til fordel for en snusfornuftig Ford Focus med dieselmotor for et års tid siden.

1996 Audi A6 2,6 Avant Quattro

Jeg eide en slik en gang. Gjennom litt gravearbeid kom jeg i kontakt med de to foregående eierne, og de angret begge på at de solgte den. Det forstår jeg.

Foto: Terje Bjørnsen

Denne versjonen av Audi A6 er tidløs og pen, og V6-en under panseret er ganske enkelt nydelig.

Komfort og utstyr får du i massevis, og den er rommelig og praktisk. Galvansiert karosseri borger for minimale rustproblemer. En luksusstasjonsvogn som holder seg godt!

Pål André Skogen

Redaksjonens yngstemann er mest opptatt av kjøreegenskaper og morofaktor, for familie er fortsatt ikke noe tema.

2000 Mazda MX-5 1,8

MX-5 er en herlig bil å kjøre, og på grunn av lav vekt trenger den ikke noen monstermotor - noe som igjen fører til lavere pris. Litt over budsjettet, men det burde være mulig å få denne eller en tilsvarende til 100.000 kroner.

Les test av nye MX-5 her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning