Brukte SUV-er

Du får en god SUV for under 150.000

Vi har sjekket markedet, og her er de gode tipsene.

SNØMANNEN: Skoda Yeti har 4WD som kobler inn bakhjulene når forhjulene spinner (Haldex), men klarer seg fint selv på tøft vinterføre.
SNØMANNEN: Skoda Yeti har 4WD som kobler inn bakhjulene når forhjulene spinner (Haldex), men klarer seg fint selv på tøft vinterføre. Foto: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

SUV-er er populære her til lands, men høy vekt i forhold til størrelsen og ditto tyngdepunkt sørger ofte for at kjøreegenskapene er et stykke bak de lavere stasjonsvognene. Det finnes imidlertid hederlige unntak - små SUV-er med egenskaper som er nærmere de du finner i en mellomklassebil. At de er mindre enn mange andre SUV-er rent fysisk gjør også at de blir lettere å håndtere - særlig hvis du kjører mye i bynære strøk.

Vi har tatt en nærmere titt på fire av disse for å se hvordan de duger som bruktbiler. Vår hovedkilde når det gjelder holdbarhet er tyske Dekra, som gjennomfører EU-kontroll av rundt 15 millioner biler hvert eneste år. Dette gir en god pekepinn på hvordan bilen holder seg etterhvert som den eldes.

En bil som er noen år gammel kan du også få til en fornuftig pris. De billigste utgavene koster i underkant av 150.000 kroner, men hvis du vil ha en firehjulsdreven utgave må du legge på noen titusener ekstra.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning