Brukte familiebiler

De beste bruktbilene for familien

Dette må du sjekke før du kjøper Passat, Avensis, Mazda 6 eller Mondeo.

POPULÆRE: Disse fire bruktbilene er veldig populære på bruktmarkedet, og framstår som gode kjøp dersom du er litt påpasselig. Sjekk vår guide.
POPULÆRE: Disse fire bruktbilene er veldig populære på bruktmarkedet, og framstår som gode kjøp dersom du er litt påpasselig. Sjekk vår guide. Foto: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

Toyota Avensis, Mazda 6, Ford Mondeo og Volkswagen Passat er meget ettertraktede på bruktmarkedet. Dette bør du sjekke før du kjøper dem brukt.

Hvis du har vært på jakt etter en brukt familiebil i prisleiet mellom 100 000 og 200 000 kroner, kan du knapt ha unngått å kikke på enten en Passat, Mondeo, Mazda 6 eller en Avensis - eller kanskje alle.

Disse bilene satte på ulike måter en ny standard for sine respektive merker da de ble lansert, og oppleves selv i dag som ganske moderne. Alle har god plass og er på den måten godt tilpasset den norske kjernefamilien.

Deilig å kjøre Mondeo

Utover dette byr de på forskjellige egenskaper. Ford Mondeo er den kjøreglade av de fire, med presis styring og et chassis få fra samme tidsepoke kan matche. Samtidig byr den på fin komfort og en langt bedre opplevd kvalitetsfølelse enn sine forgjengere.

Les også om tre rimelige brukte SUVer

Bunnsolid Avensis

Toyota Avensis er det bunnsolide valget, og kanskje et av de tryggeste bruktbilkjøpene du kan gjøre. Den satte en ny standard for Toyota, med et mer eksklusivt utseende enn tidligere. Dette ble fulgt opp innvendig med god materialkvalitet og likhetstrekk fra konsernstorebror Lexus. Avensisen byr også på meget gode plassforhold, og spesielt dieselmotorene imponerte med både lavt forbruk, begrenset stør og en fleksibel kraftutvikling.

Dynamisk Mazda 6

Mazda 6 tok over etter velkjente 626, og ble umiddelbart sett på som et spennende valg i denne klassen. Veiegenskapene er sikre og presise, og faktisk på linje med de Ford Mondeo kunne by på. Utseendet er dynamisk og moderne, og interiøret følger opp. Tolitersdieselen på 121 hester er det mest fornuftige motorvalget, men også den bensindrevne 1,8-literen på 120 hester er et friskt alternativ.

Slik får du en Mercedes til Golf-pris

Plass og komfort i Passat

Volkswagen Passat er tradisjonelt blant de mest solgte bilene i Norge - år etter år. Gedigen plass, god komfort og et moderne design har vært blant bilens varemerker, og norske kjøpere trykker den fortsatt tett til sitt bryst. Motorutvalget er bredt, og spenner fra 100 til 275 hestekrefter. En joker Passaten har i ermet, er at firehjulsdrift-systemet i disse årgangene er av ekte Quattro-sort, siden bilen ble bygget på samme plattform som Audi A6.

Uansett hvilken av disse du velger å kikke nærmere på, og kanskje også kjøpe, lønner det seg å gjøre litt research på forhånd. I sakene under finner du historikk, testfakta og vanlige feil/mangler på de respektive modellene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning