Blaupunkt TravelPilot 500

Overfloden

Blaupunkt TravelPilot 500 kan langt mer enn å holde kursen og gi deg trafikkinformasjon. Spørsmålet er om du trenger alt sammen.

Navitest Jan 09
Navitest Jan 09 Foto: Nordlien, Egil
Publisert Oppdatert

Blaupunkt TravelPilot 500 er langt mer enn et mobilt navigasjonssystem for bil. Her har du funksjoner som gjør at du kan koble deg opp på internett via WLAN eller Bluetooth, og brukes til surfing, internettelefoni, e-post og annen nettmoro. I tillegg kan den brukes som multimedia-avspiller, med støtte for flere vanlige bilde- og filmformater.

Men det er først og fremst som bilnavigasjon at vi har testet Blaupunkt TravelPilot 500. Og brukt side om side med Fords navigasjonssystem i vår testbil Ford Kuga, går det fort frem at det er samme teknologi som brukes i de to enhetene. Instruksjonene kommer helt synkront og med nøyaktig samme ordlyd.

Dessverre matcher ikke Blaupunkt Fords innebygde navigasjon når det gjelder mottak og formidling av trafikkinformasjon. Men når den først får inn signaler og skal omdirigere deg til en annen rute, fungerer det bra. Vi opplevde dårligere mottak av trafikkmeldinger i Norge enn på enheter som ble testet parallelt.

I likhet med de øvrige bilnavigatorene Klikk Bil har testet i år, leder Blaupunkt deg greit frem til målene, men betjeningen generelt og målinnleggingen spesielt, føles litt mer omstendelig enn de beste. Skjermen er en 4,3-tommers i bredformat, med relativt presis berøringsfølsomhet. Volumstyringen foregår ved knapper under skjermen, noe vi synes er mer praktisk enn at du må inn i skjermstyringen.

Les også:

Sjåførgave i siste liten

Trafikkhjelp-forsmak

Billig, men travel bilnavigasjon

Vi liker kartgrafikken, og setter pris på avstandsangivelser til neste parkering eller bensinstasjon når vi kjører på motorvei. Den er relativt presis på ankomsttid, og har den beste filanvisningen i motorveikryss bortsett fra TomTom 930T, som er den beste navigatoren vi har testet på nettopp dette punktet.

Et stort plusspunkt for Blaupunkt TravelPilot 500 er den meget solide festemekanismen, med lang arm. Det gjør at du får enheten nær nok selv i biler hvor det er langt til frontruten.

Videokameraet som blant annet skal fange opp fartsgrenseskilt fungerer mer som en gimmick, enn et virkelig hjelpemiddel. Til det er treffprosenten for dårlig. Spesielt fordi det har en del begrensninger under vanskelige lys- og siktforhold. Og dem finnes det som kjent en del av i Norge, særlig på høsten og vinteren.

Med alle sine finesser, blir Blaupunkt TravelPilot 500 en relativt kostbar affære. Prismessig ligger den på rundt 4 200 kroner med universalholder. Da skal du helst ha bruk for mer enn bare en bil-GPS med trafikkinformasjon.

Les også:

Stor skjerm - lav pris

GPS kan gi deg bot

Smartere til målet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning