Tester av biler med firehjulsdrift

Alle årets 4x4-tester

Snart er vinteren her, og hvis du vil ha ny bil med firehjulsdrift før den er slutt, bør du handle snart.

LUKSUS-SUV: Mercedes-Benz ML er blant de firehjulsdrevne bilene vi har testet i år - atpåtil i to versjoner.
LUKSUS-SUV: Mercedes-Benz ML er blant de firehjulsdrevne bilene vi har testet i år - atpåtil i to versjoner. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto
Publisert Oppdatert

Biler med firehjulsdrift blir stadig mer populære her til lands. Hittil i år har nesten 29 prosent av de nye bilene vært utstyrt med firehjulsdrift, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor mange velger trekk på alle fire i Norge. Vi har bratte bakker, mye snø og ikke alltid like god brøyteberedskap. Når man kombinerer dette med en kultur for å reise på fjellet med mer eller mindre jevne mellomrom, er det lett å se hvorfor denne løsningen frister mange.

Hittil i år har vi testet 20 biler med firehjulsdrift, og det er utvilsomt en variert samling biler vi har kjørt. Billigste firehjulsdrevne modell er Subaru XV 2,0D med en startpris på snaue 315.000 kroner. I andre enden av skalaen finner vi BMW M535d som du må bla opp nesten 1,25 millioner for - før ekstrautstyr.

Har du, eller vurderer du å kjøpe, firehjulsdreven bil? Gi oss gjerne din mening om fenomenet i kommentarfeltet nederst.

Les også:

Dette gjør at du krasjer

Test av 119 forskjellige firehjulsdrevne biler

Mange dropper firehjulsdrift på SUV-en

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning