Bilsalget:

Her er testene av storselgerne

Bilsalget øker. Les testene av de fem mest solgte bilmodellene i Norge i år.

STORSELGER: VW Golf går så det griner. Ikke minst i R-versjon. Foto: Egil Nordlien HM Foto
STORSELGER: VW Golf går så det griner. Ikke minst i R-versjon. Foto: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert

Bilsalget går så det griner i Norge. I august ble det i følge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) registrert 11 469 nye biler. Det er10,1 prosent flere enn i august i fjor. I forhold til gjennomsnittet for august måned de ti siste årene, er det hele 35,9 prosent høyere.

Også varebil-salget øker, mens bruktbilimporten går ned, til tross for at det ofte er penger å spare her. Dieselandelen stiger fortsatt, og var i august på hele 74,5 prosent. Norske bilavgifter favoriserer dieselbilen gjennom CO2-avgiften, noe ikke alle er like fornøyde med. Dieselbilene forurenser mer lokalt, noe som særlig i byene er et problem.

Det viser seg også at oppgitt dieselforbruk slettes ikke alltid stemmer!

Ser vi på merkene, ruler VW med hele 14,7 prosent av markedet så langt i år. Toyota følger på andreplass med 11,5 prosent. Ford har 8,9 prosent, Volvo åtte prosent og Mitsubishi seks prosent.

En modell er i særklasse mest solgt i år. VW Golf. Deretter følger Mitsubishi ASX, VW Passat, Toyota Avensis og Ford Focus. To kompaktklassebiler, en SUV og to sedaner/stasjonsvogner i familiebilsklassen.

Her har du våre siste tester av disse storselgerne:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning