Testsamling:

Billige og bra premiumbiler

"Alle" drømmer om Volvo V70, Audi A6 og BMW 5-serie. Vi har testet de billigste utgavene - kanskje du har råd likevel?

Foto: Andreas Handeland
Publisert Oppdatert

Du har hus, du har garasje - og du skulle så gjerne komplettert samlingen med en herregårdsfin Volvo V70 eller småkaksete Audi A6. Hvis bare banken vil låne deg en liten million til...

Men det trenger ikke være så dyrt som du tror. Vi har testet de rimeligste utgaven. Les resultatene.

Les også:

De 5 beste SUVene

5 på luksustoppen

1. Audi A6 TDI-E sedan

419 000 kroner. Tja, det er jo strengt tatt ikke så gær'n pris for en direktørbil?

Bilen er dessuten nylig oppdatert, den har et herlig interiør og du kan glede deg over et forbruk på en halvilter på milen.

Dreiemeomentet på 320 newtonmeter er riktignok ikke helt i lastebilklassen, men liker du å kjøre jevnt og tøft på svingete veier, kan du til gjengjeld glede deg over et fast og sportslig understell.

Og bagasjeromsplass i sedanen? Jepp, et stort koffertrom på 550 liter øker betraktelig dersom du legger ned bakseteryggene.

Les test av Audi A6 TDI-E8 her

2. BMW 520 DAT

En 5-serie DAT - Diesel Automat Touring (stasjonsvognutgaven) til "bare" en halv mill, med 163 hester og 340 newtonmeter.

Dette er en bil som passer i strøket, men som straks du setter deg bak rattet får deg til å føle deg ungdommelig. For BMWs interiører skuffer aldri. De er konservative, men førereorienterte og designet for kjøreopplevelse.

Dessuten har BMW som kjent bakhjulsdrift. Det gir i seg selv en annen kjøredynamikk når ikke styrekrefter og drivkrefter slåss om samme hjulparet.

Lest test av BMW 520DAT her

3. Volvo V70 2,0D

Herregårds-Volvo til 400.000 kroner. Det betyr stor bil, mye sikkerhet, herlig feeling og overkommelige månedlige avdrag.

Trist kjøre? Nei - for som vår tester skriver: Noe viktig skjedde da siste generasjon V70 ble tildelt samme plattform som Ford Mondeo. Volvoen har fått en langt mer inspirerende veiholdning enn tidligere.

Vå tester konkluderer med at billigutgaven alt i alt overrasker positivt. Prislappen gjør det mulig for potensielle stasjonsvognkjøpere å snuse på nøkternt utstyrt V70 for prisen av en velutstyrt Passat eller Mondeo.

Les test av billig Volvo V70 her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning