Slik er den forbedrede Audi A6

Audi A6 facelift-lansering:

Den ansiktsløftede Audi A6 er blitt enda bedre og mer drivstoffgjerrig.

Publisert Oppdatert

Klikk.no/bil, Düsseldorf, Tyskland: Etter fire år på markedet, og 1,26 millioner solgte eksemplarer, er det tid for en midtlivsoppdatering av Audi A6. Selv om utseendet ikke sladrer om det, er det mye nytt under skallet.

Les våre tester av Audi A6 her

Vi har alltid likt A6. Den er elegant og kjennes påkostet, den kjører godt - et sted mellom den komfortable Mercedes-Benz E-klasse og den sportslige BMW 5-serie. De mange utgavene med firehjulsdrift gjør den godt egnet som helårsbil her i vårt glatte land.

Les våre tester av BMW 5-serie

Les våre tester av Mercedes-Benz E-klasse

Det er ikke akkurat noen revolusjon som står foran meg. A6 ser fremdeles ut som A6. Den har fått muligheten for LED-lamper i hovedlyktene foran mot litt ekstra penger, og baklysene er endret en smule - noe som synes særlig godt på sedanen.

En litt annen grill, nye støtfangere, nye luftinntak og nye tåkelys - samt at blinklysene er flyttet opp til sidespeilene - er blant de andre, små detaljene som avslører at bilen er en nypusset variant. Men de små endringene gjør at den ser et hakk friskere ut, og nå er den mer lik den nye A4.

Nye A6 har fått muligheten for LED-lamper i hovedlyktene foran mot litt ekstra penger.
Nye A6 har fått muligheten for LED-lamper i hovedlyktene foran mot litt ekstra penger. Foto: Knut Arne Glesne

Små endringer - mer avansert utstyr

Innvendig er det heller ikke lett å se noen store endringer. Litt ekstra krom her og der, et nytt, enklere og mer logisk brukergrensesnitt for alt som styres via den store skjermen i midtkonsollen, og muligheten for nye farger i interiøret.

Men utstyrslista er blitt mer omfattende. Nå kan du få Audi A6 med filskiftvarsler og filholdingsassistent. Radarstyrt fartsholder og ryggekamera er også fint å ha.

Det samme er det nye informasjonssystemet som også har innebygd harddisk der du kan lagre en haug med MP3-låter, og inntil 2000 telefonnumre. I baksetet er det fortsatt godt med plass, det samme i bagasjerommet.

Hvem er Klikk.nos motorredaksjon? Se filmen her!

Det tekniske er mer interessant. For det er dette som merkes best i praksis. Firehjulsdriftsystemet er blitt som på de øvrige, nye Audi-modellene; nå fordeles i utgangspunktet 60 prosent av drivkreftene til bakhjulene.

Se det som kommer av bilteknikk her:

Enda finere på veien

Utstyrslista er blitt mer omfattende. Nå kan du få Audi A6 med filskiftvarsler og filholdingsassistent.
Utstyrslista er blitt mer omfattende. Nå kan du få Audi A6 med filskiftvarsler og filholdingsassistent. Foto: picture:service

Glatt vei er det lite av her nede, men at A6 er kjøreglad, det er lett å merke selv på landeveien. Nye fjærer og finjustering av de øvrige understellskomponentene har gjort bilen mer komfortabel, uten at det kjennes ut til å ha gått ut over moroa bilen kan by på.

Støynivået er dessuten merkbart lavere enn på modellen før ansiktsløftning; det eneste som høres er noe rumling fra de i overkant grovdimensjonerte hjulene. Og det stort sett bare på ordentlig grov asfalt.

A6 er tilgjengelig med veldig store hjul, men som vanlig er mer moderat størrelse med mer gummi utenpå å anbefale om du har dårlige veier der du skal kjøre.

Understellet virker dessuten finere avstemt enn før, og takler de brå ujevnhetene bedre enn før uten å videreformidle noen ulyder. Med forhjulsdrift merkes det at bilen trekker foran; den vellydende og fine 2,8-literen i snuta - som nå finnes i 190- og 220-hestersversjon - passer flott til bilen, men i våre øyne blir ikke A6 komplett før den trekker på alle fire hjul.

Miljømodell - og herlig kompressormaskin

Audis teknikere har også tatt seg av motorene. I takt med tiden gir de mer kraft og mindre forbruk for nesten alle motoralternativene. Den nye e-miljøutgaven, med 136-hesters tolitersdiesel, skal ha imponerende 0,53 liter på mila i forbruk. Ikke ille for en såpass stor og tung bil.

Det er ikke mye å høre fra sekseren, men det lille som slipper gjennom støydempingen låter fint.
Det er ikke mye å høre fra sekseren, men det lille som slipper gjennom støydempingen låter fint. Foto: Knut Arne Glesne

Les om miljøbiler her

Den nyutviklede, tre liter store bensinmotoren, med kompressormating og 290 hk, har på sin side ordentlig trøkk. Kreftene kommer mykt og fint og øker herlig oppover turtallsskalaen, og den standardmonterte Tiptronic-automatgirkassa passer flott til motoren.

Det er ikke så mye å høre fra sekseren, men det lille som slipper gjennom støydempingen låter i hvert fall fint.

Mange nye

Den ansiktsløftede Audi A6 er i Norge i november, og da kommer også den litt røffere varianten Allroad og V10-motoriserte S6 i oppfriskede varianter. A6 kommer med dieselmotorer fra 136 til 240 hk og bensinmotorer fra 170 til 350 hk.

Alle motorene kan kombineres med automatgir, og alle unntatt den minste dieselmotoren og den minste bensinmotoren kan kombineres med firehjulsdrift. Prisen begynner på 419 000 kroner.

Les om Audi RS6 her

Samtidig kommer grommodellen RS6 i sedanutgave - fortsatt med 580 hk fra en twinturbomatet, femliters V10, fortsatt med firehjulsdrift, og fortsatt med ordentlig herlige kjøreegenskaper og fartsressurser. Den gjør for øvrig unna 0-100-sprinten på 4,5 sekunder. Stasjonsvognutgaven av sistnevnte - eller Avant, som Audi kaller den, koster 2 140 000 kroner. Og sedanen blir nok ikke ekstremt mye billigere.

Kreftene kommer mykt og fint og øker herlig oppover i den nye treliteren.
Kreftene kommer mykt og fint og øker herlig oppover i den nye treliteren. Foto: Knut Arne Glesne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning