Kompakt Audi nærmer seg

Audis nyeste konseptbil hinter klart om den kommende kompakt-SUVen Q5. Regn med sportslige toner og et elegant utseende når den kommer.

Audi Cross Coupé quattro ble avduket med mye show rundt.
Audi Cross Coupé quattro ble avduket med mye show rundt.
Publisert Oppdatert

Se bildene: Audi Cross Coupé quattro

Også Audi har tatt med en viktig konseptbil til den store, internasjonale bilutstillingen i Shanghai, som pågår i disse dager. Cross Coupé quattro er navnet på bilen, og vi kan ikke skjønne annet enn at den viser mye av det som skal bli Audi Q5.

Les mer: Når R8 er for tam
Les mer: Tøffere TT
Les mer: Første R8 i Norge

BMW har hatt en modell i den eksklusive, dyrere og mer sporty delen av kompakt-SUV-segmentet i en del år, og Land Rover Freelander er også en fin utfordrer. Det har lenge vært snakk om at både Audi og Mercedes-Benz skal komme med tilsvarende utfordrere - og Volvo har også meldt seg på i kampen.

Sardinboks-tak
Audis konseptbil tar i bruk det tradisjonsrike Coupé quattro-navnet, som hinter i en sportslig retning. Konseptet er en fireseters crossover med friske linjer og sporty toner. At den ruller på 20-tommere, bidrar også til dette.

Bilen har fått en del morsomme detaljer, som et digert stofftak du kan rulle tilbake med et knappetrykk, og et underholdnings-/informasjonssenter der fører og passasjer kan få opp hvert sitt bilde på skjermen i midtkonsollen. Med andre ord kan sjåføren følge med på navigasjonen mens den ved siden av ser på film.

Ny, sterk diesel
Under panseret ligger en ny, firesylindret dieselmotor på to liter. Den yter hyggelige 204 hk og 400 Nm og er matet til en DSG-dobbelclutch-girkasse, noe som gir firehjulstrekkeren fine prestasjoner og et pent forbruk.

Cross Coupé quattro har Haldex-firehjulstrekk, og føreren kan justere de adaptive støtdemperne, girkassens og motorens karakter fra førerplassen.

Så gjenstår det bare å se hvor mye av dette som blir med over til produksjonsversjonen av Q5 etter hvert.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning