Viksund 335 St Cruz

Ny storbåt fra Viksund

Viksund lanserer en ny 32-foter.

NYTT: Viksund lanserer i disse dager en ny storbåt på nesten ti meter, ifølge presseskrivet fra veftet.
NYTT: Viksund lanserer i disse dager en ny storbåt på nesten ti meter, ifølge presseskrivet fra veftet. Foto: Viksund
Publisert Oppdatert

Viksund lanserer i disse dager en ny storbåt på nesten ti meter. Dette kommer frem i et presseskriv fra veftet. Båten skal vises frem 17.-19. juni i forbindelse med arrangementet Strusshamnsfestivalen 2011 - som er en kombinert båtmesse og festival.

Den nye båten er allerede døpt Viksund 335 St Cruz, en båt som vil gå rett inni deres St Cruz-serie av båter mellom 32-40 fot.

Båten er utviklet fra grunn av, men på et eksisterende skrog (Viksund 320). Utviklingsprosjektet har tatt om lag 8 måneder.

Viksund 335 St Cruz har klare utvendige likhetstrekk med sine storesøsken Viksund 340 St Cruz og Viksund 360 St Cruz. I enda større grad ligner den imidlertid på en annen ny storbåt som verftet lanserer på sensommeren - den nye førtifots Viksund 390 St Cruz.

Nyheten kan skilte med to store kabiner med totalt seks faste køyplasser: En senterstilt dobbelkøy i rederlugar, en langsgående og en tversgående dobbelkøye. Eget separat dusjrom i tillegg til badeværelse høre med. I salongen får båten den klassiske U-sofa-løsningen, som Viksund er kjent for.

Der Viksund 335 St Cruz kanskje skiller seg aller mest fra sine søsken i St Cruz familien er på akterdekket. Her skal de ha fått på plass et dekk på 2,10 meters lengde og over tre meter bredde. Ved å flytte porten til badeplattform over på babord side har de på denne måten også gjort plass for en stor L-sofa på dekk.

TREKK: Viksund 335 St Cruz har fått klare utvendige likhetstrekk med sine storesøsken Viksund 340 St Cruz og Viksund 360 St Cruz.
TREKK: Viksund 335 St Cruz har fått klare utvendige likhetstrekk med sine storesøsken Viksund 340 St Cruz og Viksund 360 St Cruz. Foto: Viksund

Bred appell

Med en prislapp på om lag to millioner er dette ikke den billigste båten i sin klasse. Men Viksund mener at dette utlignes, satt opp i mot standardutrustningspakken.

- Dette er en standard båt man definitivt kan dra rett på ferie med, hevder produsenten.

Med fast trapp opp til flybridge, og brede gode trapper opp på skandekk fra akterdekk, er skal dette bli en veldig trygg og enkel båt og ferdes i, både for eldre mennesker, så vel som for de aller minste.

- Dette med trygghet er noe man fra verftets side har hatt stor fokus på under utviklingen båten. Målesetningen har hele tiden vært å kunne kombinere så mange kvaliteter som mulig, for å kunne nå ut til en så stor målgruppe som mulig.

Viksund i medvind

Viksund 335 St Cruz er den tredje store nyheten fra Viksundverftet det siste året. Høsten 2010 lanserte man klassikerne Viksund 340 og 360 St Cruz med en ny trekabins løsning. I vinter lanserte de den nye snekken Viksund 25 Trygg, og nå følger verftet opp med enda en ny modell i storbåtserien.

Viksund skal ha opplevd en positiv markedsutvikling det siste halvannet året, samt hatt en jevn ordretilgang i perioden. Verftet kan vise til et positivt driftsresultat for 2010 på 1,2 millioner før skatt. På sensommeren lanserer verftet enda en nyhet nemlig storbåten Viksund 390 St Cruz. Viksund 390 St Cruz blir den største serieproduserte lystbåten fra den kanten her til lands.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning