Viksund Trygg

Her er snekka som gjør 30 knop

Her er Viksund-snekka Trygg, som skal takle alle fartsområder.

TRYGG: Viksund-snekka Trygg skal takle alle fartsområder.
TRYGG: Viksund-snekka Trygg skal takle alle fartsområder. Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Fredag var det duket for avduking av nyheten Viksund 25 Trygg. Det hele fant sted før åpningen av årets utgave av «Sjøen for alle» på Lillestrøm.

For litt over en måneds tid siden kunne Viksund annonsere at den klassiske Viksund-snekka relanseres i ny moderne versjon, i en ny egen produktlinje fra Viksund. Siste finpussen ble tatt bare timer før åpningen fredag.

KONSOLL: Viksund 25 Trygg er en åpen snekke med styrekonsoll.
KONSOLL: Viksund 25 Trygg er en åpen snekke med styrekonsoll. Foto: Terje Haugen

Hurtig

Viksund 25 Trygg skal være en hurtiggående åpen snekke med styrekonsoll. Den er bygget for å tåle større motorer og høy fart i plan. Men den skal også fungere i tradisjonelt snekkefartsområde.

Båten har fått en solid konsoll tiltenkt stående kjøring. Det er ellers rikelig med dørkplass og stuverom. Benker og et lite krypinn i baugen hører også med.

Det var daglig leder i Viksund, Martin Viksund, som fikk gleden av å vise frem den nye 25-fotoren.

Prisen havner på 340 000 kroner med den minste varianten fra Volvo Penta. Den er imidlertid bygget for fartsområde helt opp i 30 knop Med standard motor på 18 hk vil båten presses til rundt 10-12 knop.

Navnekonkurranse

LUGAR LIGHT: Et lite krypinn i baugen hører også med.
LUGAR LIGHT: Et lite krypinn i baugen hører også med. Foto: Terje Haugen

Det hører med til historien at Viksund var noe usikker på navnet, og de fridde derfor gjennom en storstilt navnekonkurranse til det norske folk om å komme med forslag til navn. Responsen på konkurransen var de godt fornøyd med, og det kom inn mange gode forslag.

Til slutt satt juryen igjen med ti kandidater. Etter en ekstrarunde med stemmegivning, ble det imidlertid klart at den nye linjen med Viksund snekker skulle hete Trygg. Vinnerorslaget er signert Frank Nicolaisen.

TRGG: Viksund-snekka Trygg skal takle alle fartsområder.
TRGG: Viksund-snekka Trygg skal takle alle fartsområder. Foto: Terje Haugen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning