Windy 39 Camira

Pur stil

En av de viktigste verdenspremierene på båtmessen i Düsseldorf sto Windy for med sin nye sportscruiser.

Publisert Oppdatert

Den nye Windy-modellen er en stor og elegant weekendcruiser, en båt av den typen Windy har vært kjent for å lage helt siden de første, klassiske daycruisere.

Det eringen tvil om at du kommer til å vekke positiv oppsikt i en Windy 39 Camira. Et stilfullt og rent design - imponerende, men ikke prangende.

Linjene kjenner vi igjen fra Windy 31 Zonda, en av de mest vellykkede sportscruiserne de siste årene. Windy 39 Camira er først og fremst en båt man skal være ute i. Uteplassen er formidabel, med den sedvanlige Windy-stilen på solplattformen. To skyvbare sofadeler gir sitteplass rund bordet akter, og et lite pantry ligger pent gjemt i skillet mellom uteavdelingen og førerplassen.

Her er det ultramoderne førerplass med stor multifunksjonsskjerm foran føreren, mens brytere og motorinstrumenter er plassert litt til siden for føreren.

ÅPEN: Cockpit er lys og åpen, med sittegruppen akter som et naturlig samlingspunkt. Copilotstolen har samme standard som setene på førerplass. FOTO: Terje Bjørnsen
ÅPEN: Cockpit er lys og åpen, med sittegruppen akter som et naturlig samlingspunkt. Copilotstolen har samme standard som setene på førerplass. FOTO: Terje Bjørnsen

Copiloten sitter sammen med føreren, mens en tredje person får plass på babord side. Stolene er velpolstret med solid vippepute, og hvordan det hele fungerer skal vi komme tilbake til når vi får kjørt båten. Siden båten er 39 fot, blir det brukbar plass under dekk selv om uteplass er prioritert.

FOTO: Terje Bjørnsen
FOTO: Terje Bjørnsen

Det er en bra eierkabin med midtstilt dobbeltkøye i baugen, og en litt mindre midtkabin med to køyeplasser. Materialvalget under dekk er moderne og helt i tråd med det man ser hos andre, designbevisste prestisjemerker.

Båten leveres i utgangspunktet med to Volvo Penta dobbeltinstallasjoner; enten D6-370 eller D6-400. Med sistnevnte motorisering skal toppfarten ligge på ca. 45 knop. Det betyr at du vil ha et svært bredt marsjfartregister. Dessuten kan man bestille båten med V8 bensin, da 2x Volvo Penta V8-320E eller 2x Volvo Penta V8-380 CE. Prisene vil etter alt å dømme ligge i området 3,5 til 4,0 millioner.

Tekniske data Windy 39 Camira

  • Lengde: 11,98 m
  • Bredde: 3,67 m
  • Vekt, med motor:
  • 7 500 kg
  • Drivstofftank: 810 l
  • Vanntank: 200 l
  • Køyeplass: 4-5 pers

LES OGSÅ:

Her er nyhetene på årts Sjøen for alle

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning