Sjøen for alle 2014

Klappet og klart for landets største båtmesse

Norges største båtmesse, Sjøen for alle, betyr starten på en ny båtsesong for alle båtinteresserte i Norge.

MESSE: Båtmessen Sjøen for alle går av stabelen i Telenor Arena, og er landets største båtmesse.
MESSE: Båtmessen Sjøen for alle går av stabelen i Telenor Arena, og er landets største båtmesse.
Publisert Oppdatert

Norges største båtmesse, Sjøen for alle, betyr starten på en ny båtsesong for alle båtinteresserte i Norge. Messearrangør Norboats uavhengige undersøkelser viser videre at halvparten av befolkningen er i fritidsbåt i løpet av sesongen, og at stadig flere unge bruker båt her i landet.

- Vi har trolig den høyeste prosentandelen av båtbrukere i verden og med 845.000 båter har Norge i tillegg en av de største båttetthetene. Sjøen for alle er Norges største båtmesse og derfor et naturlig samlingspunkt for båtinteresserte fra hele landet, slår arrangøren fast.

Det norske folk består slik sett av et stort antall båtentusiaster.

Markedet

Etter år med nedgangstider for båtbransjen ser det ut til at markedet, godt hjulpet av det fine været sommeren 2013, nå er på vei opp igjen.

- Dette merkes også merkes på interessen for Sjøen for alle. Messen er fulltegnet og i år har vi øket utstillingen med 300 kvm, som gir plass til hele 192 båter totalt. I tillegg er Telenor Arena fylt til randen av utstyr, klær, elektronikk og alt som hører båtlivet til. Vi har også i år tatt i bruk tribunene og fra balustraden kan man også se messen i et flott fugleperspektiv, melder Norboat.

Nyheter på messen

75 nyheter vises på årets messe. Askeladden kommer med to verdenspremierer og Nordkapp Avant 605 vises for første gang i Norge. I turbåtsegmentet viser tradisjonsrike Saga sin nye 320 HT. Draco er et kjært merkenavn for mange både i Norge og internasjonalt, og nå er de tilbake med en flunkende ny og meget spennenende modell: Draco SR26. Blant seilbåtene viser Jeanneau sin nye Sun Odyssey 349.

I tillegg er det mye nytt innen utstyr og bekledning. Kjente maritime personer som Marit Strømøy, Camilla Ringvold og Jimmy Cornell vil være til stede under messen.

Også i år vil vi ha messeverter på Sjøen for alle som vil hjelpe de besøkende med å finne frem blant standene, båtene og utstyret. I tillegg legges det opp til et eget barneprogram lørdag og søndag, der den nye Elias-båten, og muligheten til å snakke med ham, er det største trekkplasteret.

Messen åpnes for publikum kl. 11.00 onsdag. Det blir statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Dilek Ayhan, som står bak den offisielle åpningen av Sjøen for alle 2014.

LES OGSÅ:

Her en Windys nyeste

Denne spreke Bella-nyheten finner du også på messa.

Båter i sjøen flyttes

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen