Valiant

Kraftpakken

Fra 250.000: Valiants 7,5-metersbåt er en plugg av en RIB

Publisert Oppdatert

Bruktfakta

Pris: 250 000-400 000 kroner

Markedet: Det er solgt en del Valianter på markedet, men båter i denne klassen må du lete litt etter.

Motor: 150-300 hk, i hovedsak utstyrt med Mercury. 200 hk skulle holde.

Årsmodeller: 2003-2009

Importør: www.brunswick.no

Pluss: Stor og solid, bra skrog, brukervennlig.

Minus: Lite støtterekker.

Da vi kjørte Valiant V-750 Cruiser i Spania i 2005, var det etter notatene å dømme en riktig åpenbaring: "Den massive RIB-en forserer bølgene som en lek, og trenger ikke mye støtte av pongtongene i de store dønningene. Jeg trimmer motoren ut og kjenner hvordan V-750 løfter seg ut av vannet. Landingene er myke, styringen er presis, og håret mitt forblir tørt."

Og videre: " Vi har passert den magiske lengdegrensen. Sju meter og femti centimeter med luftfylte pongtonger over et bærende og kraftig skrog i glassfiber. Det er nå, og først nå, RIB-kjøring blir riktig spennende."Med ny Mercury Verado-motor-isering på 275 hk (toppfart på 52 knop) er i alle fall Brunswicks

Valiant en flott opplevelse. Dette er en utmerket blanding mellom en kjørebåt og en riktig bruksbåt, med solid konsoll, nok av sitteplasser og fine solsengmuligheter. Noen minuser finnes, blant dem er mangel på riktige støttehåndtak både i og rundt vindskjermen. At man her får en velkjørende og solid bruktbåt, hersker det likevel liten tvil om. Med 300 hk Verado koster båten fra 517 000 kroner ny, men rundt fem år gammel fant vi den til rundt halve prisen (med 225 hk).

Les også disse båtsakene:

Frisk og forfengelig

Her kan du se alle våre båttester

Her er ekspertenes bruktbåttips

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen