Bruktbåt: Skibsplast 605

Praktisk bruksbåt

Skibsplast 605 er en fin båt å kjøpe som bruktbåt. Den har god kvalitet, og prisnivået er hyggelig. Dessuten klarer den seg med liten motor.

LETT I SJØEN: Skibsplast 605 går lett i plan og klarer seg med liten motor.
LETT I SJØEN: Skibsplast 605 går lett i plan og klarer seg med liten motor. Foto: Terje Bjørnsen
Publisert Oppdatert

Skibsplast 605 ble introdusert i 1998, og minner ved første øyekast mest om en daycruiser. En fullgod vindskjermbåt, eller kalesjebåt om du vil. Men går du noen skritt nærmere, ser du dollbordene som løper rundt vindskjerm og kabintak. Riktignok er de ikke senket, men brede nok til at du trygt kan bevege deg fra cockpit til baug.

Les mer:

Test av Skibsplast 605 2011-modell

Hyggelig familiebåt: Skibsplast 555 HT

Resultatet er etter vår mening vellykket. Som andre modeller fra det sørlandske båtbyggeriet er båten spekket med praktiske løsninger: Her finner du mengder av stuveplass, koppholdere i fleng, pantry med bluss og vask, oppslagbart cocktailbord og støyskjerm over motorbrønnen. Til søvn og hvile er 605 ikke perfekt. Båten er ikke stor, og kabinen derfor i minste laget.

Trives med liten motor

Vi har kjørt båten med 90-hesters firetakter fra Suzuki. Kombinasjonen av moderne japansk firetaktsteknologi og skjermen over motorbrønnen gjorde Skibsplast 605 til en støysvak opplevelse. Her trengte vi verken frykte for trommehinner eller heve stemmen nevneverdig for å føre en passiar.

Les mer:

Fin turbåt: Skibsplast 690

En sprek familiebåt: Skibsplast 555VS

Liten motor betyr selvsagt begrenset fart. 31,5 knop oppnådde vi ved maks turtall. Men få eller ingen kjøper Skibsplast 605 for å hevde seg som fjordens raskeste. Skroget er relativt flatt akter og planer lett. Det gjør også at det blir noen harde slag hvis du kjører for fort i bølger. Derfor mener vi 90 hestekrefter er et fornuftig valg.

Bruktbåt: Skibsplast 605

  • Markedet: Det er et brukbart utvalg av Skibsplast 605 på markedet. Må ikke forveksles med nye 605 som kom høsten 2010.
  • Pris: Ca. 170-300 000
  • Motor: 70-115 hk
  • Årsmodeller:1999-2007
  • Pluss: Allsidig innredning, klarer seg med liten motor
  • Minus: Liten kabin, noe hard i større bølger
  • Produsent: www.skibsplast.no
FOR FAMILIEN: Utformingen av Skibsplast 605 gjør at det er en utmerket bruktbåt for små barn.
FOR FAMILIEN: Utformingen av Skibsplast 605 gjør at det er en utmerket bruktbåt for små barn. Foto: Terje Bjørnsen

Les mer:

Slik kjøper du bruktbåt

Slik tar du båtpussen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning