Meri-Palta 525

Tilfredsstiller alle krav

Den store selvlensende 17-foteren Meri-Palta 525 er mye båt for pengene.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Rommelig

+ Praktisk

+ Velkjørende

- Svært røff finish

- Konsoll er ekstrautstyr

Tekniske data Meri-Palta 525

  • Lengde: 5,28 m
  • Bredde: 1,96
  • Vekt: 330 kg
  • Motor: 25-40 hk
  • Motor, testbåt: 25 hk
  • Pris, fra: 45 000 kr uten motor
  • eksund.mamutweb.com

Her kommer det en solid nykommer i sjangeren robust landstedsbåt som kan brukes til alt.

Lille Meri- Palta 525 går så det griner med en 25-hester, og passer perfekt på hytta og til små fisketurer.

Her kommer funksjon foran form. For båten fra det finske Suvi har i sin mest avanserte utgave kun en liten konsoll som tar unna fartsvinden (ekstrautstyr).

Sittekomforten er en enkel tofte som enkelt kan tas vekk. Vi styrer båten fra benken akter. Dette er den eneste naturlige løsnin gen om bord i en så liten åpen båt. Komfort kan ikke påregnes. I beste fall har du en pute til stumpen, men ingenryggstøtte. 525 har et par solide rekker midtskips, og tilsvarende foran for enkel landgang. Den har også seks gode gripemuligheter rett under ripa, i tillegg til fire solide kryssholt og et par åregafler.

Enkel finish

Båten kommer uten innerliner. Dette gjør finishen røff. Fordelene er lavere vekt og enkel rengjøring. Dørken er selvlensende. Stabiliteten er også relativt bra. Meri Palta 525 har to små dreggkasser, en forut og en akter, som har plass til både dregg og tauverk. Baugen har stuverom, i tillegg er det plass ved siden av bensintanken.

Under akterbenken er det gjort plass for bensinkanne og batteri. Lufting er forskriftsmessig. På akterspeilet finner vi en liten badestige.

Rent kjøremessig er dette en lettplanende og forutsigbar farkost.

Vi testet den i ferskvann, og logget en maksfart på 23 knop med en 25-hesters lang- løsninstammet Yamaha på hekken. Ved vanlig marsjfart går 525 pent og mykt i sjøen.

Den går fint i 20 knop med et hyggelig forbruk på kjøpet.

Skroget har et imitert klinkbygd- utseende, med tre «bordganger » i skrogsidene.

Prisen for båten uten motor er på rundt 5 500 euro, altså cirka 45 000 kroner. Du bør ta høyde for noe høyere sum om du vil ha motor. Puter og akterrekke er ekstrautstyr.

Suvi har en rekke forhandlere rundt om i landet som tilbyr ulike motormerker.

ALLSIDIG: Den tilfredsstiller alle krav til en enkel og åpen 17-foter, men veldig komfortabel er den ikke. Pute under baken, men ikke ryggstøtte. FOTO: Terje Haugen
ALLSIDIG: Den tilfredsstiller alle krav til en enkel og åpen 17-foter, men veldig komfortabel er den ikke. Pute under baken, men ikke ryggstøtte. FOTO: Terje Haugen Foto: Terje Haugen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning