Bénéteau Flyer 650 Open

Rimelig fransk allbruksbåt

Bénéteaus nyeste i Flyer serien byr på gode allbruksegenskaper.

Beneteau Flyer 650 Open
Beneteau Flyer 650 Open Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Tekniske data Bénéteau Flyer 650 Open

  • Lengde: 6,11 m
  • Bredde: 2,44
  • Vekt: 950 kg
  • Motor, maks: 200 hk
  • Drivstofftank: 137 l
  • Pris, fra: 299 900 kr
  • www.erling-sande.no

Oppfølgeren til franske Bénéteau Flyer 650 Cabrio og Sun Deck har fått navnet Open.

Flyer 650 Open skal være mer allbruksbåt enn sine søsterskip, som har et mer definert bruksområde. Dermed skulle vi tro at dette skroget er maksimalt utnyttet over fenderlisten.

Når det gjelder selve skroget har vi tidligere ment at dette leverer kjøreegenskaper vi forventer av italienskdesignede småbåter myntet for Middelhavet, nemlig et bredt, stabilt skrog som går utdramatisk og stødig.

Flyer 650 Open er ikke noe unntak. Det kjennes lettkjørt og lite dramatisk, til litt over 30 knop. Etter 30-tallet blir kjøringen mer uberegnelig og stressende om det ikke er havblikk.

Allbruk

Beneteau Flyer 650 Open
Beneteau Flyer 650 Open Foto: Terje Haugen

Når det gjelder allbruksegenskapene så er vi mer begeistret. Her er det satt av tilstrekkelig med dørk- og stuveplass til både småturer og aktiveteter som vannsport og dykking.

Men den kan også rigges til solseng forut om du ikke vil bruke benken til å sitte på. Ellers er det en ryddig layout som dominerer, det er nesten på grensen til sterilt.

Om vi ser litt på detaljene kan det nevnes at fører- og passasjerstolene kan reguleres greit både i lengde og høyde, som gir muligheter for grei stående kjøring.

Etter vår prøvekjøring kan vi så langt slå fast at om du har et variert program for sesongen så er dete dette et lovende valg med 115-hesteren fra Suzuki.

Vi kommer igjen med full test av båten.

Beneteau Flyer 650 Open
Beneteau Flyer 650 Open Foto: Terje Haugen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen