Trendy treningstøy

- Treningstightsen har blitt den nye jeansen

I høst er dette det hotteste treningstøyet.

TRENINGSTIGHTS: Med tightsen på, er du alltid klar for en treningsøkt. I denne artikkelen finner du alt om høstens trender innen treningstøy. ILLUSTRASJONSFOTO: Getty images
TRENINGSTIGHTS: Med tightsen på, er du alltid klar for en treningsøkt. I denne artikkelen finner du alt om høstens trender innen treningstøy. ILLUSTRASJONSFOTO: Getty images
Publisert Oppdatert

- Vi har sett tendensene en stund, men nå har tightsen blitt den nye jeansen. Vi styler treningsklærne våre med hverdagsklær som strikk, ull, bomull og skinnjakke. Treningsklærne har på en måte blitt mer egnet også til hverdagsbruk både i materialvalg, passform og fargevalg.

Det mener Silje Landevåg ved Getinspired.no, en nettbutikk som selger trenings-og fritidstøy.

Landevåg er selv stor fan av den sporty hverdagsstilen.

- Jeg digger å style treningstightsen med freshe sneakers, ull eller strikk, og gjerne med en skinnjakke over. Det er både kult og comfy å gå med, mener hun.

Treningstights med boots?

Også Vibeke Klemetsen ved treningstøy-butikken Run & Relax, liker spesielt godt trenden med at man kan gå i treningstights til hverdags.

- Gjerne kombinert med store deilige ullgensere, hettegensere og boots, sier Klemetsen.

Hun mener at casual sporty chic er kult og behagelig.

- Det oppfordrer til en aktiv livsstil der du er klar for å droppe inn på trening når som helst på dagen, sier hun.

Men først og fremst bruker de aller fleste av oss treningstøyet til hovedformålet: trening.

Og vil du være trendy også på treningsfronten, er det visse elementer du bør legge vekt på i høst, både når det gjelder farger og snitt.

Naturfarger

- Flere av leverandørene er inspirert av bær og grønnsaker, høst- og vinterlandskap i sine fargevalg. Vi ser mye rødfarger i ulike toner, blå, rosa og oliven. I tillegg er basefargene sort, hvit og grå sterkere enn på lenge, forteller Landevåg.

Hun tror at dette er fordi vi mikser de inn i den sporty hverdagsstilen.

Det er Klemetsen enig i:

- Høstens fargepalett hos oss går i feminine grønn og lillatoner. Inspirasjonen er norsk natur der sommer møter høst.

Slengbukser på trening og sports-BH på fest

Noen detaljer på tøyet er nytt på treningsfronten denne høsten:

- Slengbukser vil det komme mer av fremover, kan Landevåg opplyse.

Noe annet som er nytt er, ifølge Klemetsen, topper og gensere i kashmirstoff:

- Yoga er fortsatt en voksende trend, og vi har stor tro på at tøy i myke, behagelige materialer med feminine detaljer vil være blant bestselgende plagg, sier hun.

Klemetsen forteller at vi også vil se mer av topper med innebygd BH.

Og dessuten; hva sier du til å bruke en sports-BH på fest?

- Det kommer flere nye BH-modeller denne høsten, produsert i både Bambus og teknisk materiale. Fellesnevner for alle er at de har en feminine touch av både mesh- og stroppe-detaljer, og passer både til trening, hverdags og fest, mener Klemetsen.

Behagelig, ikke for stramt

Akkurat som med den perfekte jeansen kan det være vanskelig å finne treningstøyet som passer perfekt til din kropp.

Landevåg mener at det viktigste er først og fremst å velge det du føler deg komfortabel med.

- Meningen er jo at du skal yte så bra på trening at du ikke tenker over hva du har på deg. Men det er klart vi ønsker å føle oss vel, sier hun og anbefaler:

- Gå gjerne etter passform som du liker i hverdagsklærne. Et eksempel er at noen liker jeans med high waist, da kan også det være et godt valg på tights, tipser Landevåg.

Klemetsen syns at det viktigste er å gå for myke, behagelige materialer som holder ting på plass uten å være for stramme.

- Uansett hvilken treningsform du utøver er det viktig å føle seg vel og ikke alltid tenke at du trenger å følge det som er trendy, understreker hun.

- Dropp store logoer på tøyet

Trend eller ikke trend - Klemetsen mener at det er enkelte elementer på treningstøyet du helst kan styre unna:

- Treningstøy med store logoer syns jeg godt du kan styre unna. Også treningstøy som sitter for stramt på feil plasser er heller ikke så flatterende, så det er viktig å kle seg etter sin egen kroppsfasong, sier hun.

Landevåg ser at siden mange produsenter av treningstøy konkurrerer på pris, vil kvaliteten på tøyet variere fordi leverandørene må produsere billigere:

- Jeg anbefaler heller å legge penger i basegarderoben, og spesielt i klær til høy intensitet. Der kreves det mer tekniske egenskaper. Ellers så kan vi fint mikse mellom billig og dyrt, det er jo gøy å ha litt å variere i mellom, mener hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning