Tips til weekendtur

Glad i å shoppe og reise?

Da bør du legge turen til disse byene!

Foto: FOTO: Anette Haga
Publisert Oppdatert

Glad i shopping? Og reise? Å kombinere de to er en gylden mulighet for både nye opplevelser og nye skatter og kupp til garderoben.

Men, er du usikker på hvor du burde dra for den beste shoppingen, har vi laget en guide under.

Vi har nemlig spurt fem moteeksperter hvor de helst reiser for å når de skal fylle klesskapet.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

London

Shoppingmekka uten like.

London er for mange et shoppingmekka og det er ikke måte på hvilke kupp du kan gjøre i den pulserende byen.

Mote- og skjønnhetsansvarlig Rubi Sørvik i Kamille elsker å shoppe i den britiske hovedstaden.

- Jeg har bodd i London og fått muligheten til å virkelig sette meg inn i de forskjellige områdene og shoppingmulighetene.

- De har alt fra de mest ekslusive plaggene i Bond Street eller i Westfields, til vintage i Notting Hill og second-hand i Shoreditch, sier Sørvik.

Hun planlegger alltid en dag i Mayfair og må alltid innom Selfridges som ligger i Oxford Street.

- Som regel starter jeg her, for det er så lett å komme seg hit. Bare skjønnhetsavdelingen kan man bruker timer på. Her shopper jeg alltid noe fra NARS. Jeg får blant annet aldri nok av de highlight-stickene deres, forteller Sørvik.

Hvis du ikke er på budsjett kan du også ta en tur lenger sør i London.

- I Bond Street og gatene rundt, står motehusene som perler på snor. Prada, Vanessa Bruno, Stella McCartney er blant mine favoritter som jeg liker å besøke når jeg er London, selv når det kun er snakk om vindusshopping, sier hun.

Vintage og marked i Brick Lane

Stylist Eirik Mogseth er også en fan av London. Han kombinerer mer enn gjerne både nytt og gammelt.

- Jeg ser alltid etter gode kjøp, langvarige og klassiske plagg i gode kvaliteter. På sommeren gjelder lin og bomull. Vinter går jeg for ull og slitesterke, varme materialer. Jeg ser alltid etter vesker, helst designervesker. Veskene kan jeg gjerne kjøpe brukt, sier han.

London har mange fantastiske butikker for deg som liker designerklær og deg som elsker vintage.

- Jeg er generelt glad i å handle i Øst-London. Markedsdag i Brick Lane er helt perfekt for både lommebok og inspirasjon. Jeg sier ikke nei til vintagebutikkene i samme område heller, er veldig glad i vintage.

- Ellers er Selfridges, Liberty og Browns alltid på lista over butikker jeg må innom, hvis det passer for lommeboka, sier Mogseth.

Han råder alle til å gjøre en ting før de reiser.

- Jeg hater stress-shopping og vil ha god tid. Gjør heller litt ekstra research på forhånd og unngå bomkjøp som du ikke får byttet når du er tilbake i Norge, sier Mogseth og ønsker alle som reiser lykke til og god tur.

Los Angeles

- Jeg må alltid innom Melrose Avenue.

SHOPPING I LONDON: Åh, fikk ikke du lyst å ta turen til London NÅ? Bond Street i Mayfair er verdt et besøk, enten om du har planlagt et eksklusivt kjøp eller bare vil vindusshoppe.
SHOPPING I LONDON: Åh, fikk ikke du lyst å ta turen til London NÅ? Bond Street i Mayfair er verdt et besøk, enten om du har planlagt et eksklusivt kjøp eller bare vil vindusshoppe. Foto: FOTO: Getty Images
SHOPPING I LONDON: London er favorittbyen til mange når det gjelder shopping, deriblant Rubi Sørvik, mote- og skjønnhetsansvarlig i Kamille, og stylist Eirik Mogseth.
SHOPPING I LONDON: London er favorittbyen til mange når det gjelder shopping, deriblant Rubi Sørvik, mote- og skjønnhetsansvarlig i Kamille, og stylist Eirik Mogseth. Foto: FOTO: Rubi Sørvik og Eirik Mogseth

- Jeg elsker å shoppe i USA, her finner jeg alltid nye favoritter. Jeg må alltid innom Melrose Avenue i Los Angeles når jeg oppholder meg i California, sier moteblogger og designer Kristin Gjelsvik.

Langs Melrose Avenue må hun innom en rekke klesbutikker. American Vintage, Nasty Gal og Joyrich er noen av hennes favoritter.

- Jeg ser etter unike klær som ingen andre har, men det kjekkeste å kjøpe er sneakers, snapbacks og kule sokker, forteller Gjelsvik.

Hun elsker å finne unike skatter som ikke finnes hjemme, men forteller at hun har en tendens til å ikke handle klær når hun er på tur.

- Jeg handler ofte ting som minner meg om et herlig eventyr. Jeg kjøper alltid mer ting og ræl enn klær når jeg er ute og reiser, og leiligheten er fylt til randen av små minner fra alle stedene jeg har feriert.

- Jeg titter også alltid etter spennende interiør og fargerikt undertøy, legger hun til.

Favorittbutikkene i USA er hun ikke i tvil om.

- Uten tvil Urban Outfitters og Kitson. Her finner jeg alltid noe jeg har lyst på; alt fra confetti pops og coffee table books, til accessories og pyntegjenstander, forteller Gjelsvik.

New York

Opplev designersalgene i The Big Apple.

- Jeg er spesielt glad i å dra på shoppingtur til New York, det er blitt en tradisjon hvert år, sier Annette Haga, moteansvarlig i Stylista og tidligere moteblogger.

LA: Moteblogger og designer Kristin Gjelsvik elsker å shoppe i englenes by, og ser ofte etter unike skatter.
LA: Moteblogger og designer Kristin Gjelsvik elsker å shoppe i englenes by, og ser ofte etter unike skatter. Foto: FOTO: Kristin Gjelsvik/privat
SMÅ KUPP FRA HELE VERDEN: - Jeg er spesielt glad for et knallrosa lykketroll med oransje hår, samt en bok med navn «Happiness is…» som jeg fant på Urban Outfitters i San Diego. De håndlagete dromedarene som ble med hjem fra Marokko betyr også veldig mye for meg, i tillegg til neonfargete Eiffeltårn fra Paris. forteller moteblogger Kristin Gjelsvik.
SMÅ KUPP FRA HELE VERDEN: - Jeg er spesielt glad for et knallrosa lykketroll med oransje hår, samt en bok med navn «Happiness is…» som jeg fant på Urban Outfitters i San Diego. De håndlagete dromedarene som ble med hjem fra Marokko betyr også veldig mye for meg, i tillegg til neonfargete Eiffeltårn fra Paris. forteller moteblogger Kristin Gjelsvik. Foto: FOTO: Kristin Gjelsvik

- Gjerne i juni måned, når det er fin temperatur og ikke minst et helt fantastisk designersalg på Bergdorf Goodman og Saks 5th. Der har jeg gjort mange kupp gjennom årene, legger hun til.

Haga liker aller best å shoppe sko, vesker, jakker og kjoler.

- Gjerne statement-plagg som har det lille ekstra, men jeg er også veldig glad i basisklær av god kvalitet, legger hun til.

Haga har sine favorittbutikker for både når hun handler på budsjett og når hun kan slå ut håret.

- Om jeg handler på budsjett er Zara en favoritt. Ellers liker jeg godt butikken OTTE i New York, som jeg synes har et fantastisk utvalg. Her kan du finne kule merker som blant annet Helmut Lang, A.L-C og 3.1 Phillip Lim, sier hun.

- Jeg er også veldig glad i Gestuz og Maje, legger Haga til.

Paris

Oppdag de fantastiske vintagebutikkene.

Paris er en klassiker for shopping og champagne, og selvsagt på listen over reisefavoritter. Stylist og moteekspert Vibeke Stiansen reiser til motemetropolen for å shoppe.

- En av mine absolutt favorittbyer er definitivt Paris. Det er noe med hele atmosfæren, stilen og kulturen som bare alltid har tiltrukket meg. For meg er fransk chic noe av det mest elegante jeg kan tenke meg.

NEW YORK-SHOPPING: Moteansvarlig i Stylista og tidligere moteblogger Annette Haga drar årlig til New York for å fylle opp garderobeskapet.
NEW YORK-SHOPPING: Moteansvarlig i Stylista og tidligere moteblogger Annette Haga drar årlig til New York for å fylle opp garderobeskapet. Foto: FOTO: Annette Haga/privat
NEW YORK, NEW YORK: - Jeg shopper helst i utlandet, sammen med mamma! Da får jeg god tid til å se og prøve alt jeg liker, og så har vi det veldig hyggelig sammen. Ellers handler jeg gjerne alene, forteller Annette Haga, moteansvarlig i Stylista og tidligere moteblogger.
NEW YORK, NEW YORK: - Jeg shopper helst i utlandet, sammen med mamma! Da får jeg god tid til å se og prøve alt jeg liker, og så har vi det veldig hyggelig sammen. Ellers handler jeg gjerne alene, forteller Annette Haga, moteansvarlig i Stylista og tidligere moteblogger. Foto: FOTO: Annette Haga

- Noe av det morsomte jeg vet er å smugtitte på hva de franske damene har på seg, sier Stiansen.

I Paris er det nesten enkelt å finne antrekket ingen andre har.

- De siste årene har jeg fått øynene opp for vintage og secondhand. Ikke minst er det et miljøvennlig alternativ, og du får også muligheten til å skaffe deg plagg som er helt unikt, sier stylisten.

Vintage i Paris

I Paris er det secondhand-butikken Kiliwatch, som er rangert høyest på favorittlista hos Stiansen.

- Den er en av de aller kuleste bruktbutikkene jeg noen sinne har vært innom, sier hun.

Butikken ligger i Rue Tiquetonne, ikke så langt unna Les Halles.

- Ikke bare er butikken enormt stor, med rom på rom med godbiter, men alt er også nøye sorter etter type plagg, som gjør det lett å orientere seg. Dette er butikken hvor også stylister og artister går for å finne originale og spennende ting, forteller Stiansen.

Rett rundt hjørnet for Kiliwatch ligger den kule 60-tallskafeen/baren Café Etienne Marcel, som er et perfekt sted å stikke innom etter shoppingrunden.

Det er mange spennende secondhand-butikker i Le Marais-området, som er et annet hett tips.

- Jeg synes også Colette er et spennende sted. Dette er en konspetbutikk, som i mange år har vært kjent for å være først ute med det aller siste. Så lurer du på hva som er på gang, kan det lønne seg å ta en tur innom her, forteller Stiansen.

Nice, Cannes og St. Tropez

Marked og designskatter- og kupp om hverandre.

De fleste tenker Paris når det er shopping og champagne som er fokuset. Men Frankrike er et land fullt av shoppingmuligheter.

- Jeg er personlig veldig glad i Frankrike og shoppingen i Nice, Cannes og St. Tropez er fantastisk. Dette har nok mye med at jeg er godt kjent her i tillegg til at jeg er veldig glad i de franske merkene, sier stylist og moteblogger Line Langmo.

Når du er ute og reiser, gjelder det å finne klær det ikke er så lett å få tak i når du er hjemme. Det gjør at plagget føles mer spesielt når du kommer hjem.

PARIS: Hvem vil ikke dra på shoppingtur til nydelige Paris?
PARIS: Hvem vil ikke dra på shoppingtur til nydelige Paris? Foto: FOTO: Ane Solstad Sønnesyn
PARIS: Hvem vil ikke dra på shoppingtur til nydelige Paris?
PARIS: Hvem vil ikke dra på shoppingtur til nydelige Paris? Foto: FOTO: Ane Solstad Sønnesyn
VINTAGE-SHOPPING: Paris byr på utallige vintage-butikker hvor du kan finne eksklusive plagg og tilbehør, som denne Chanel-vesken.
VINTAGE-SHOPPING: Paris byr på utallige vintage-butikker hvor du kan finne eksklusive plagg og tilbehør, som denne Chanel-vesken. Foto: FOTO: Ane Solstad Sønnesyn

- Jeg leter ofte etter skatter jeg ikke finner hjemme. De franske markedene har veldig mye fantastisk vintage, og det er klær ingen andre har. Markedet i St. Tropez hver lørdag, og markedet i gamlebyen i Nice er spesielt bra, tipser Langmo.

Hun har en lang liste over butikker hun gjerne stikker innom.

- Jeg elsker konseptbutikkene til Maje, Sandro og Isabel Marant. I tillegg er jeg veldig glad i Battaglia i St.Tropez, Le Grand Bazaar i Cannes og Stylejunky i Cannes.

Langmo har gjort et av sine beste kupp i St. Tropez.

- Jeg har gjort noen scoop i St Tropez sitt «Le Grand Braderie». Blant annet et par Balmain-sko som var nedsatt fra 2000 euro til 100 euro, sier hun.

Oslo

En by med mange skjulte skatter.

Du trenger ikke å reise langt for å finne en by full av nisjebutikker, designerperler og eksklusive salg. Oslo er også en fantastisk by å finne dine nye favorittplagg!

- Etter å ha vært i mammaperm og trillet barnevognen rundt hele byen, har jeg virkelig fått øynene opp for shopping her hjemme i Oslo, sier Rubi Sørvik, mote- og skjønnhetsansvarlig i Kamille.

Tigerstadens stadig større utvalg av butikker har gjort Oslo til et motemekka.

- Det finnes flere særegne små butikker som selger fantastiske designer-pieces. Eger, Paleet og i sentrum generelt, finner du flere butikker med smalere konsepter. Det elsker jeg, sier Sørvik.

MARKED I ST. TROPEZ: - Hver lørdag, og hver tirsdag er det marked på Place des Lices i St. Tropez, fra kl 08-12. Jeg har mine faste boder jeg alltid må innom, og jeg sørger alltid for å være tidlig ute. Det blir folksomt og trangt etterhvert. Det er greit å vite hva man skal lete etter i jungelen av boder, sier stylist og moteblogger Line Langmo.
MARKED I ST. TROPEZ: - Hver lørdag, og hver tirsdag er det marked på Place des Lices i St. Tropez, fra kl 08-12. Jeg har mine faste boder jeg alltid må innom, og jeg sørger alltid for å være tidlig ute. Det blir folksomt og trangt etterhvert. Det er greit å vite hva man skal lete etter i jungelen av boder, sier stylist og moteblogger Line Langmo. Foto: FOTO: Line Langmo

Planlagt shopping skjer på nett. I butikken er Sørvik på jakt etter kupp.

SHOPPING I OSLO: - I butikken er jeg på jakt etter opplevelsen og kupp-følelsen. Jeg er generelt svak for skandinavisk design og gode kvaliteter, sier Rubi Sørvik, mote- og skjønnhetsansvarlig i Kamille.
SHOPPING I OSLO: - I butikken er jeg på jakt etter opplevelsen og kupp-følelsen. Jeg er generelt svak for skandinavisk design og gode kvaliteter, sier Rubi Sørvik, mote- og skjønnhetsansvarlig i Kamille. Foto: FOTO: Privat

- I butikken er jeg på jakt etter opplevelsen og kupp-følelsen. Jeg er generelt svak for skandinavisk design og gode kvaliteter, sier Sørvik.

Hun leter alltid etter de særegne og gjerne små, butikkene som kjører en kul, og kurert miks.

- Jeg elsker Babel på Løkka. De har blant annet norske Epilogue, Ganni og i tillegg merker som Etoile og Isabel Marant. I tillegg har de duftlys og noe hudpleie fra et av mine favorittmerker; L:A Bruket.

Grunerløkka har de siste årene fått flere butikker for en hver smak, enten du liker vintage eller designerklær.

- Jeg elsker også nykommeren på Løkka, butikken Ensemble, som drives av en stylist-kollega. Utvalget av klær og undertøy er nøye kurert og fantastisk, med merker som ATP Atelier, Rodebjer og Love Stories Intimates, sier Sørvik.

OSLO BY: Oslo har blitt en veldig bra shoppingby, og har alt fra eksklusive motehus til vintage og kjedebutikker.
OSLO BY: Oslo har blitt en veldig bra shoppingby, og har alt fra eksklusive motehus til vintage og kjedebutikker. Foto: FOTO: Ane Solstad Sønnesyn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning