Shoppe-guide til Paris

Handletur til Paris? Da trenger du disse tipsene

Du har sett Mona Lisa. Instagrammet Eiffeltårnet og spist makroner på Champs Elysees. Nå er det på tide å finne frem kredittkortet.

LOUIS VUITTON: Selv om budsjettet ikke strekker til shopping, er det verdt å ta turen til flagship butikken på Champs Elysees for å se på de fantastiske vindusutstillingene.

LOUIS VUITTON: Selv om budsjettet ikke strekker til shopping, er det verdt å ta turen til flagship butikken på Champs Elysees for å se på de fantastiske vindusutstillingene. Foto: FOTO: Wkimedia Commons

Publisert Oppdatert

Den er uforglemmelig, romantisk og drømmende. Men som enhver fashionista vet, Paris er langt fra bare kjærlighetens by. Og om du vil oppleve det beste denne motehovedstaden har å by på, ja da lar du kjæresten bli hjemme, tar med deg jentegjengen og gjør deg klar for en helg hvor det utelukkende skal dreie seg som shopping og champagne.

For her løper mote og design i blodet. Gatebildet er en mellomting mellom kunst og catwalk og trender fra motehusene i denne byen påvirker former, farger og mote sesong etter sesong, og setter standarden for hva vi aller helst vil kle oss i til enhver tid.

Paris kan virke overveldende ved første øyenkast, men med litt nøye planlegging kan du rekke over mye av det denne byen har å by på av spennende butikker, hyggelige handlegater, gigantiske varemagasiner og unike småbutikker på en langhelg.

Her shopper du i Paris:

Marais

LETT Å KOMME SEG FREM: Metroen er den beste måten å komme seg rundt i Paris på.

LETT Å KOMME SEG FREM: Metroen er den beste måten å komme seg rundt i Paris på. Foto: FOTO: Trine Jensen

Marais er kjent som Paris' mest trendy distrikt og et strålende sted å begynne shopperunden på.

GREARD DAREL: Det finnes mange franske designere du bør ta turen innom når du er i Paris.

GREARD DAREL: Det finnes mange franske designere du bør ta turen innom når du er i Paris. Foto: FOTO: Trine Jensen

Metro-stopp: Saint-Paul (linje 1) eller Hotel de Ville (linje 1, 11)

De viktigste gatene: Rue des Francs-Bourgeois, Place des Vosges, Rue de Turenne og Rue des Rosiers.

Ikke glem den øvre delen av Marais, som har fått navnet Haut-Marais, og er et virrvarr av smågater som løper mellom Picasso-museet og Place de la République.

Historiske Marais er et av Paris' eldste og absolutt vakreste nabolag. Området regnes som spesielt viktig for kunstnere, og er kjent for sitt rike kulturliv.

Bydelen er en av de få områdene av Paris som har bevart de smale gatene og den arkitektoniske stilen fra Middelalderen og Renessansen. Resten av byen ble i stor grad overhalt og oppdatert fra midten av 1800-tallet og utover på oppdrag fra Napoleon.

Marais er kjent som Paris' mest trendy distrikt og et strålende sted å begynne shopperunden på.

Det er i hovedsak mote- og interiørbutikkene som ligger her som har gjort Marais til den populære handledestinasjonen det er i dag. Og det er ikke bare butikkene det er verdt å ta turen for, området er i seg selv et svært hyggelig sted å vandre rundt i. Flere av gatene, som Rue des Rosiers er rene gågater, mens gater som Rue des Francs-Bourgeois og Rue du Temple holder stengt for biltrafikk på søndager.

Disse butikkene må du få med deg:

1. Isabel Marant

Kanskje verdens aller mest populære designer akkurat nå. Det kan virke som om alle har lagt sin elsk på Marants bohemske og sexy klær.

47 Rue Saintonge

2. Nørdik Mårket

Skandinavisk konseptbutikk som selger møbler og interiør fra 1960-tallet.

13 Rue Charlot

3. Merci

Regnes som en av verdens beste interiør- og livsstilsbutikker. Merci, som åpnet dørene i 2009 i en gammel tapetfabrikk, har helt siden den åpnet vært en destinasjon for goumetelskere, interiørfantaster og moteløver: Her kjøper du interiørartikler, klær, parfyme, papirartikler m.m. All profitt butikken tar inn går til veldedige formål - derav navnet på butikken.

111 boulevard Beaumarchais

4. Bonton

Bonton er barne-versjonen av Merci og et eldorado for deg som skal kjøpe meg deg bygaver hjem til de små håpefulle. Her finner du de lekreste barneklær- og sko, interiør til barn, leker, pynt og mye mye mer.

5 Blvd. des Filles du Calvaire

5. Ofr

Denne kule lille butikken er et must for deg som elsker motemagasiner og bøker. Her kan du finne alt som utgis på emnet, i tillegg til kunstferdige postkort og accessories.

20 rue Dupetit-Thouars

6. Florian Denicourt

Skinn-designer Florian Denicourts vesker og accessories selges i eksklusive varemagasiner verden over, men er du i Marais kan du besøke hans lille butikk og hovedkontor. Her kjøper du lekre håndvesker, iPad-covre, sko og lignende.

24 rue Charlot

7. Surface To Air

Surface To Air begynte som en konseptbutikk og utviklet seg til å bli en designkjede som til stadighet listes som en av de kuleste i Paris for øyeblikket. Flagship-butikken ligger i Marais og kommer garantert til å falle i smak hos alle moteelskere.

108 rue Vieille du Temple

Andre motebutikker som også er verdt å sjekke ut når du er i Marais er: COS, Eleven Paris, Erotokritos, Matières à réflexion, The Kooples Sport, Suite.341 Maje and Sandro.

Er det hudpleie og parfyme du er på jakt etter, finner du også disse i området: Kiehl's, MAC, Acqua di Parma (rue des Francs-Bourgeois), Diptyque, Guerlain og Jo Malone.

Tips: Om du blir sulten etter all shoppingen bør ta turen innom Grazie Pizzas på Blvd. Beaumarchais for fantastiske pizzaer og hjemmelaget gelato, eller Nanashi på Rue Charlot for uslåelig økologisk japansk mat.

Louvre-Tuileries og Faubourg Saint-Honoré

Faubourg Saint-Honoré-distriket er stedet om du vil luksusshoppe.

SJARMERENDE: I Marais er gatene smale og sjarmerende, Her finner du et vell av butikker for enhver smak og lommebok.

SJARMERENDE: I Marais er gatene smale og sjarmerende, Her finner du et vell av butikker for enhver smak og lommebok. Foto: FOTO: aparisguide.com

MARAIS: Tilbring en ettermiddag med å gå deg bort i de sjarmerende gatene i Marais.

MARAIS: Tilbring en ettermiddag med å gå deg bort i de sjarmerende gatene i Marais. Foto: FOTO: Walkingtours.com

Metro-stopp: Metro Concorde, Tuileries (linje 1) og Pyramides (linje 7, 14)

HERMES: har du råd, bør du ta turen innom Hermes.

HERMES: har du råd, bør du ta turen innom Hermes. Foto: FOTO: Wikimedia Commons

LEKRE KLÆR TIL BARNA: Selv skuespiller Jessica Alba passer på å kjøpe med seg gaver hjem til barna Honor og Haven når hun er på reise i Paris.

LEKRE KLÆR TIL BARNA: Selv skuespiller Jessica Alba passer på å kjøpe med seg gaver hjem til barna Honor og Haven når hun er på reise i Paris. Foto: FOTO: Stella Pictures

De viktigste gatene: Rue du Faubourg Saint-Honoré, Rue Saint-Honoré, Rue de la Paix og Place Vendome.

Faubourg Saint-Honoré-distriket, som ligger mellom Louvre og Opéra, er selve kjernen av Paris når det gjelder mote og design, og hjem til butikker som Versace, Hermes, og Yves Saint Laurent. I tillegg ligger området bare et steinkast fra de prestisjetunge varemagasinene på Boulevard Haussmann.

ikke gå glipp av vintage haute couture hos Didier Ludot, trendy luksus hos Marc Jacobs, Rick Owens og Stella McCartney. Om det er jeans du er på jakt etter, ligger også Acne Studios i dette området.

I fjor åpnet H&M sin nye konseptbutikk & Other Stories i rue Saint-Honoré.

Andre butikker og designere du bør få med deg her er: lekre kjoler hos Jérôme L'Huillier, unike parfymer hos Jovoy perfumes, og er det sko du er på jakt etter, ja da bør du ta turen innom Pierre Hardy, Jimmy Choo og Christian Louboutin.

Litt mer prisvennlige trend finner du hos Maje og Kitsuné.

Pass på å sjekk ut det hyper-trendy varemagasinet Colette i 213 Rue Saint-Honoré, som reiseguiden TimeOut går så langt som å kalle et "temple of cool." Her finner du trendy mote for både menn og kvinner, elektronikk, design, musikk og skjønnhetsprodukter.

Tips: Om du er sulten eller trenger et glass iskald Champagne etter timesvis i klamme prøverom, bør du ta en tur innom Cafe Castiglione på Rue Saint-Honoré eller Hotel Costes, som også ligger i samme gate. Her kan du lunsje sammen med unge, vakre og trendy parisere.

Haussmann-Opera

I denne bydelen er det du finner du lekreste parisiske varemagasinene.

Metro-stopp: Havre-Caumartin (linje 3 og 9) og Opera (linje 3, 7, 8)

TIL DE SMÅ: Ingen barnebutikker kan måle seg med design fra vakre - og dyre - Bonpoint.

TIL DE SMÅ: Ingen barnebutikker kan måle seg med design fra vakre - og dyre - Bonpoint. Foto: FOTO: Bonpoint

Viktigste gate: Boulevard Haussmann

ALT UNDER ETT TAK: Det går ikke an å være i Paris uten å ta turen innom Galerie Lafayette.

ALT UNDER ETT TAK: Det går ikke an å være i Paris uten å ta turen innom Galerie Lafayette. Foto: FOTO: blog.parisattitude.com

Haussmann-Saint-Lazare-Opéra-distriktet er Paris' kommersielle hjerte, og hjem til flere store varemagasiner.

Dette må du få med deg her:

1. Galeries Lafayette

Galeries Lafayette har vært en institusjon når det gjelder mote i Paris helt siden varemagasinet åpnet i 1912. Her finner du fem etasjer med alt du kan ønske deg av luksusklær til både han, henne og barna. Like over gaten finner du Lafayette Maison, som er dedikert til alt du kunne trenge og ønske deg til hjemmet ditt.

2. Printemps

Bare et par minutter unna Galeries Lafayette finner du varemagasinet Printemps - som mange sier gir en helt ny mening til begrepet luksus. Her finner du designere som Alexander McQueen, Prada, Louis Vuitton og Red Valentino, i tillegg til kjente merker på herresiden som Bell & Ross, Jaeger-LeCoultre og Longines.

På Rue Scribe like ved finner du blant annet den japanske unisex-kjeden Uniqlo og den populære franske designeren Maje.

Inne på togstasjonen Saint-Lazare finner du det relativt nyåpnede "kjøpesentret" St.Lazare Paris, hvor du finner butikker som Kickers, Petit Bateau og Guessm i tillegg til Lush, L'Occitane og Muji - for å nevne noen.

Avenue Montaigne og Avenue des Champs-Elysées

Champs Elysees trenger som regel ingen introduksjon. Husk på å kjøp makroner på Laduree.

Metro-stopp: Alma Marceau (linje 9), Franklin D. Roosevelt (linje 1 og 9) og George V (linje 1)

Viktigste gater: Avenue des Champs Elysées, Avenue George V og Avenue Franklin D. Roosevelt og Avenue Montaigne.

Dette området av Paris er destinasjonen om det er dyr luksus - samt en og annen mer prisvennlig kjedebutikk - du er på jakt etter. Her finner du Chanel, Dior og Louis Vuitton, samt Zara om du trenger et litt rimelige alternativ.

MOTE-HOVEDSTAD: Her er tipsene du trenger til handleturen i Paris.

MOTE-HOVEDSTAD: Her er tipsene du trenger til handleturen i Paris. Foto: FOTO: Flickr.com/photos/JournalDesVitrines, creative commons

Tips: Om du trenger å heve blodsukkeret litt etter timevis med shopping, ta turen innom legendariske Laduree for verdens beste makroner.

Martyrs/pigalle

Dra til dette området om det er lekre vintage-butikker på er på jakt etter.

Metro-stopp: Pigalle (linje 2 og 12)

Viktigste gater/områder: Rue des Martyrsm, So-Pi (south of Pigalle)

Dette området, som en gang var kjent som det noe lugubre Redlight distriktet i Paris, har de siste årene blitt mer og mer populært blant shoppere. Her finner du en litt mer avslappet og bohem-aktig atmosfære, og området er kjent for sine mange vintage-butikker, som blant annet Zac & Sam, for men, Chezelle og Chiffon & Basile.

DRØMMEDESTINASJON: Paris er selve hjertet i moteverdenen.

DRØMMEDESTINASJON: Paris er selve hjertet i moteverdenen. Foto: FOTO:Trine Jensen

SUKKERSØTT: Det hører med til Paris-opplevelsen å spise makroner hos Laduree.

SUKKERSØTT: Det hører med til Paris-opplevelsen å spise makroner hos Laduree. Foto: FOTO: Flickr.com/photos/keempoo, creative commons

Litt mer ukjente designere - som fortsatt absolutt er verdt et besøk, holder også til her. Disse er blant annet Marc Le Bihan og Jean-François Mimilla, som begge nylig har åpnet butikker i området.

PIGALLE: Dette området var tidligere kjent som Paris' "Redlight District", og er hjem til det kjente Moulin Rouge teateret.

PIGALLE: Dette området var tidligere kjent som Paris' "Redlight District", og er hjem til det kjente Moulin Rouge teateret. Foto: FOTO: Wikimedia Commons

Skjønnhetsmerket Bourjois åpnet i fjor sin aller første butikk i Paris, i Passage du Havre.

Saint-Germain-des-Prés

Left Bank og Saint-Germain-des-Prés er kjent som Paris' intellektuelle kjerne. Husk på å ta turen innom den berømte bokhandleren Shakespeare and Company bookstore.

Metro-stopp: Saint-Germain-des-Prés (linje 4), Sèvres-Babylone (linje 10)

Viktigste gater: Blvd. St.-Germain, Rue St. André-des-Arts og Rue de Sèvres

Saint-Germain-des-Prés var en gang kjent som Paris' intellektuelle kjerne, og stedet hvor filosofi, litteratur og kunst ble diskutert i mørke kafé-lokaler. Men i dag er området synonymt med chic shopping, og en bydel du ikke vil gå glipp av om du er i Paris for å oppdatere garderoben.

Her finner du både haute couture (Giorgio Armani, Sonia Rykiel, Christian Dior), designere som Ralph Lauren, A.P.C., Carven og Vicomte A, i tillegg til kjedebutikker som Etam, H&M, Gap og Kookaï. Om du er en fan av Louboutins berømte røde såler, er det vetdt å stikke innom butikken hans i rue de Grenelle.

PUST I BAKKEN: Det kryr av koselige steder å spise lunsj og hvile beina på.

PUST I BAKKEN: Det kryr av koselige steder å spise lunsj og hvile beina på. Foto: FOTO: Trine Jensen

MOULIN ROUGE: Dette berømte teateret finner du i Pigalle. Her finnes også mange sjarmerende vintage-butikker.

MOULIN ROUGE: Dette berømte teateret finner du i Pigalle. Her finnes også mange sjarmerende vintage-butikker. Foto: FOTO: Wikimedia Commons

Og ikke gå glipp av det kjente varemagasinet Le Bon Marché. I dette historiske bygget finner du alt du drømmer om innen mote, smykker, interiør og mat under ett tak. Matbutikken i underetasjen er en opplevelse.

ZADIG & VOLTAIRE: Kjøp lekre klær hos Zadig & Voltaire, en av de hippeste parisiske kjedene akkurat nå.

ZADIG & VOLTAIRE: Kjøp lekre klær hos Zadig & Voltaire, en av de hippeste parisiske kjedene akkurat nå. Foto: FOTO: Zadig & Voltaire

Få også med deg disse franske favorittene: Gerard Darel, Isabel Marant, Zadig & Voltaire og Comptoir des Cotonniers.

Tips: Stopp hos sjokoladebutikken Meert og kos deg med en vanilje-vaffel om du skulle trenge litt påfyll.

Les Halles og Rue de Rivoli

Her finner du kjedebutikker i fleng, spesielt inne på det store undergrunnskjøpesentret Les Halles.

Metro-stopp: Chatelet-Les Halles (linje 4)

Viktigste gater: Rue de Rivoli, Rue Pierre-Lescot, Rue Etienne Marcel og Rue de Turbigo

Dette området er midt i hjertet av Paris og Les Halles var faktisk opprinnelig et enormt utendørs mat- og kjøttmarked som etter hvert ble nedlagt og erstattet med shopping og butikker.

Metro-stasjonen Les Halles er et enormt underjordisk kjøpesenter hvor globale kjedebutikker dominerer. Mange av de samme butikkene finner du på Rue de Rivoli, mens du på Rue Montorgueil finner mindre og mer unike spesialbutikker.

The Forum, som også befinner seg her, er et ypperlig sted om du er på jakt etter dame- og herreklær, elektronikk, interiør, gaver og småartikler under ett tak - som på en regnfull dag. Vær klar over at dette sentret alltid er fullt av både turister og tenåringer, og kjent som et sted hvor mange utsettes for lommetyveri.

HISTORISK: Denne bokhandelen er en institusjon i Paris og et must om du befinner deg på "Left bank".

HISTORISK: Denne bokhandelen er en institusjon i Paris og et must om du befinner deg på "Left bank". Foto: FOTO: Hipparis.com

KUNST: Om du blir sliten av shopping, finnes det mange koselige smågater og kafeer å ta inn.

KUNST: Om du blir sliten av shopping, finnes det mange koselige smågater og kafeer å ta inn. Foto: FOTO: Flickr.com/photos/eliasrovielo, creative commons

Les også:

Har du hørt om "The Florida Feeling"?

Derfor skal du legge turen til Dublin

Du kommer til å forelske deg i denne byen

LES HALLES: Sjekk ut megakjøpesenteret i Les Halles.

LES HALLES: Sjekk ut megakjøpesenteret i Les Halles. Foto: FOTO: Wikimedia Commons

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning