Skjørt vår 2015

Skjørtet «alle» snakker om

Sjekk ut de beste stylingtipsene og ti fine varianter på budsjett.

KORT OG GODT: Det korte, A-formede skjørtet er blant vårens aller hotteste plagg. Her sett på it-jente og blogger Camille Charrière. Produkter: Stripete skjørt fra T by Alexander Wang, kr 2064. Denimskjørt fra Zara, kr 399.
KORT OG GODT: Det korte, A-formede skjørtet er blant vårens aller hotteste plagg. Her sett på it-jente og blogger Camille Charrière. Produkter: Stripete skjørt fra T by Alexander Wang, kr 2064. Denimskjørt fra Zara, kr 399.
Publisert Oppdatert

Et superdelikat skjørt er et «må ha»-plagg i alle jenters garderobe når strømpisen kastes og bare bein får lov til å titte frem.

Blant de mange alternativene denne våren, finner vi det A-formede skjørtet – som definitivt er et av sesongens hotteste it-plagg.

- For det første er det et perfekt skjørt for å få sommerbrune ben. I tillegg er det lett å style, og denne sesongen kommer det i utallige varianter, sier stylist Alexandra Sætran og fortsetter:

- Jeg synes skjørtet kler så og si alle kroppsfasonger og stiler, først og fremst fordi du kan matche plagget med din personlige stil – uansett om du er minimalistisk, rocka eller en ekte strandløve.

Utallige varianter

Sætran forteller at det i all hovedsak er 70-talls-varianten som har tatt motebildet med storm – enten i semsket skinn eller velur.

- En sennepsgul farge er superhot nå i vår, men denimvarianten er en god nummer to, om ikke den havner på delt førsteplass, sier Sætran.

Mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne, sier seg enig:

- Denne trenden gjør meg virkelig våryr. Særlig i semsket skinn og denimstoff – som er de aller hotteste teksturene akkurat nå.

Sætran never også en annen variant som er verdt å merke seg.

- Såkalte button skirts, altså skjørtet med knappene du ser fra beltelinjen og ned. Er skjørtet knelangt er det fint å la en til to knapper være kneppet opp. Denne trenden har gått som ild i tørt gress blant bloggere, på moteukene og i magasiner verden rundt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IT-SKJØRTET (f.v.): Flaskegrønt skjørt i semsket skinn fra H&M, kr 999. Babygult skjørt fra Zara, 399. Stripete skjørt fra T by Alexander Wang, kr 2064. Skinnskjørt fra Ganni, kr 2099. Denimskjørt fra Zara, kr 399. Sennepsgult skjørt fra H&M, kr 399.
IT-SKJØRTET (f.v.): Flaskegrønt skjørt i semsket skinn fra H&M, kr 999. Babygult skjørt fra Zara, 399. Stripete skjørt fra T by Alexander Wang, kr 2064. Skinnskjørt fra Ganni, kr 2099. Denimskjørt fra Zara, kr 399. Sennepsgult skjørt fra H&M, kr 399. Foto: FOTO: Produsentene

Stylingtips

Til hverdags passer skjørtet ypperlig til den trendy 70-tallslooken. Denne får du ved å gå for et semsket skjørt.

- Det kan også styles med en herreskjorte som sitter løst og et par kule sneakers. På den måten ser du både avslappet og passe pyntet ut. Denne looken passer også til fest, om du ikke skal dresses altfor mye opp, sier Sætran og fortsetter:

- Jeg liker ikke så mange regler når det kommer til styling, men personlig synes jeg det er finest om du bruker en tettsittende topp til. Om du velger en peplum-topp til, kan det fort se rart ut. 

Mevatne stemmer i:

- Vil du være ekstra trendy, ville jeg stylet skjørtet med en tettsittende bomullstrøye eller en sporty T-skjorte, eventuelt en topp med blonder for den riktige 70-tallsfølelsen.

Skal du derimot på fest, passer et par høye hæler utmerket til dette skjørtet, i tillegg til å gi deg en fin holdning.

- Bruk gjerne en dressjakke over en enkel T-skjorte for å få en litt penere stil. Her ville jeg gått for et svart A-skjørt, gjerne plissé-varianten. Et belte til er en fin detalj, og fremhever midjen, sier Sætran.

Til strandløver og festivaldronninger

Også på stranden er dette et plagg som fungerer utmerket, mener stylisten.

- En bikinitopp og sandaler til skjørtet er perfekt for en dag på stranden eller ved en bassengfest. Om det blir for vulgært, er skjørtet fint med en lang cardigan over, sier Sætran.

Det samme gjelder på festival:

- Her ville jeg valgt en vanlig T-skjorte til et denimskjørt, og semskede boots. Denne stilen skriker festival, og blir nok sett på mange jenter i sommer.

Skjørtet er også kult om du velger en magetopp til – eller gå for badedrakten som topp. Velg en badedrakt med fin rygg, slik at det blir en ekstra detalj til antrekket ditt.

Hvem passer det til?

Synes du imidlertid at skjørtet blir i korteste laget, trenger du ikke fortvile, beroliger ekspertene.

- Det finnes utallige varianter som går til knærne denne sesongen. Gå for en variant som passer din kroppsform, og som går sammen med resten av klesskapet ditt. Finn et skjørt du kan bo i i sommer – og varier med ulike overdeler, jakker og bikinitopper, sier Sætran.

A-SKJØRTET (f.v.): Skjørt i semsket skinnimitasjon fra H&M, kr 499. Stripete skjørt i blått og hvitt fra See by Chloé, kr 2131. Denimskjørt fra Zara, kr 399. Skjørt med print fra Mango, kr 349.
A-SKJØRTET (f.v.): Skjørt i semsket skinnimitasjon fra H&M, kr 499. Stripete skjørt i blått og hvitt fra See by Chloé, kr 2131. Denimskjørt fra Zara, kr 399. Skjørt med print fra Mango, kr 349. Foto: FOTO: Produsentene og Getty Images

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning