Loafers

Dette er skoene du skal satse på i sommer

- Fungerer som en litt finere versjon av sneakers, sier stylisten.

TRENDY SKO: Loafers er en sikker investering som passer til det meste.
TRENDY SKO: Loafers er en sikker investering som passer til det meste. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Har du ennå ikke investert i et par kule loafers, er det sannelig på tide at du gjør det!

- Jeg tror loafers er kommet for å bli. De har allerede vært i motebildet en stund, og jeg kan ikke se for meg at vi blir ferdige med dem på en god stund!, sier stylist Rubi Sørvik.

Grunnen til at skoene kan være en god investering, er fordi de kan brukes til det meste.

- Loafers er utrolig anvendelige og fungerer som en litt «finere» versjon av sneakers, sier Sørvik.

Dropp skinnyjeans

Ifølge Sørvik, kan du kombinere loafers med både vide, lange bukser eller bukser som er cropped – og som gjerne har rette bein.

- Skinnyjeans, som er helt trange helt ned til ankelen, ville jeg heller stylet med sneakers, påpeker hun.

Ifølge Ida Elise Einarsdottir, moteblogger og redaktør for nettmagasinet Vixen, kan du også bruke skoene sammen med midi-skjørt som stopper midt på leggen eller boyfriend jeans.

- Sammen med en enkel overdel og en trenchcoat, eller sesongens must-have bomberjakken, får du en kul streetstyle look, tipser hun.

Loafers er litt maskuline, og ønsker du å unngå et for maskulint uttrykk kan du være bevisst på hva slags type stoffer og fager du kler deg i.

- Blonder og silke vil bidra til at uttrykket blir mer feminint. Eventuelt kan du tilsette lekkert tilbehør, som en snerten veske eller store øreringer, da balanseres uttrykket, sier Sørvik.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ULIKE VARIANTER (ø.f.v.): Zara, kr 259. Vagabond, kr 759. Zign/Zaland.no, kr 699. Front Society, kr 1300. Eurosko, kr 1699. Bianco, kr 799. Ecco, kr 1299. Nilsson Shoes, kr 999.
ULIKE VARIANTER (ø.f.v.): Zara, kr 259. Vagabond, kr 759. Zign/Zaland.no, kr 699. Front Society, kr 1300. Eurosko, kr 1699. Bianco, kr 799. Ecco, kr 1299. Nilsson Shoes, kr 999. Foto: FOTO: produsenten

Hybrid aller hottest

Det finnes mange ulike varianter av loafers i butikken akkurat nå. Noen er helt enkle og ensfargede, mens andre har mønster – og noen har til og med fuskepelskant!

Skal vi tro Einarsdottir, er en hybrid av loafers og mules det aller hotteste denne sesongen.

Denne hybridvarianten ble vist på mange visninger, deriblant Acne, Gucci, Victoria Beckham, Alexander Wang og Balenciaga, og trende har allerede blitt sett på mange motebloggere og it-girls.

- Sesongens mules kommer i mange varianter fra de helt enkle i skinn til mer forseggjorte med print, colour blocking og detaljer som perler, frynser og sløyfer – helt i tråd med sesongens more is more-trend, sier hun.

Hælen skal heldigvis være lav.

- Takk og lov, vil mange si, for det er ikke bare enkelt å gå med mules, sier Einarsdottir.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

LOAFERS OG MULES: Den aller hotteste varianten denne sesongen er en hybrid mellom loafers og mules. Jenta til venstre har på seg klassiske loafers, mens hun til høyre har på seg en hybridvariant. Skoen øverst i bildet er fra Zara og koster kr 259, skoen nederst er fra Nelly Shoes og koster kr 299.
LOAFERS OG MULES: Den aller hotteste varianten denne sesongen er en hybrid mellom loafers og mules. Jenta til venstre har på seg klassiske loafers, mens hun til høyre har på seg en hybridvariant. Skoen øverst i bildet er fra Zara og koster kr 259, skoen nederst er fra Nelly Shoes og koster kr 299. Foto: FOTO: Getty Images, produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning